Borsa günü bankaların desteğiyle artıda tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, düşüşle başladığı günü sınırlı da olsa artıda tamamladı. Endekste, bu akşam açıklanacak olan Fed faiz kararı ve yarın TCMB'nin faiz kararı etkili olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Borsa günü bankaların desteğiyle artıda tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,17 oranında 16,35 puan değer kazanarak günü 9.774,49 puan seviyesinden tamamladı.

Güne yükselişle başlayan endeks, sonrasında yükseliş eğiliminde hareket ederken, toplam işlem hacmi 62,80 milyar lira oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 1,05 oranında değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,90 oranında değer kaybıyla günü tamamladı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2,66 ile sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 2,53 ile taş toprak oldu.

Gün içinde en çok yükselen hisselerin başında yüzde 3,17 ile Türkiye Sigorta (TURSG) gelirken, en çok değer kaybeden de yüzde 8,45 ile Batı Çimento (BTCIM) oldu.

Fed bekleniyor

Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı ve para politikası kararları öncesinde temkinli bir seyir izleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın yüzde 65 ihtimalle 50 baz puan faiz indireceği öngörülürken, 25 baz puanlık indirim ihtimali yüzde 35 seviyesinde bulunuyor.

Analistler, söz konusu belirsizlikler nedeniyle para politikası metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatları üzerinde etkili olacağını kaydetti.

Yurt içinde hangi veriler izlenecek?

Fed’in ardından yarın yurt içinde TCMB’nin faiz kararı izlenecek.

Yarın ayrıca yurt içinde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Global Liderler Zirvesi'ndeki konuşması, TCMB'den temmuz ayına ilişkin uluslararası yatırım pozisyonu raporu, günün ikinci yarısında da Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve TCMB haftalık verileri izlenecek.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 10.000 puan seviyeleri direnç, 9.700 ve 9.600 seviyeleri de destek konumunda bulunuyor.

Borsa Haberleri