Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (29 Ağustos 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altın fiyatları, bir günlük aradan sonra yeniden yönünü yukarı çevirdi ve kazançlı bir seyre yöneldi. Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 29 Ağustos 2024 Perşembe günü çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (29 Ağustos 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altının ons fiyatları, zayıf dolar ve ABD Merkez BAnkası'nın (Fed) faiz indirimine gideceği beklentileriyle yükseldi. Dün satış ağırlıklı seyir izleyen altının ons fiyatı, saat 10.22 itibarıyla yüzde 0,52 artışla 2.517 dolardan işlem görüyor.

Küresel piyasalarda bugün gözler, ABD'de açıklanacak büyüme ve ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksine çevrildi.

Sözle yönlendirmelerine devam eden Fed üyeleri dün de açıklamalarda bulunurken, Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, faiz indirimleri konusunda harekete geçme zamanının geldiğini ancak emin olmak istediğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, ABD Merkez Bankasının (Fed) yıl sonuna kadar 100 baz puanlık faiz indirimine gideceğine kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık faiz indiriminin kasım ya da aralıktaki toplantılarda yapılacağına ilişkin öngörüler güç kazanıyor.

Gram altın da yükselişte

Altının gram fiyatı, gün içinde 2764 liraya tırmanırken; şu dakikalarda yüzde 0,59 değer kazancıyla 2.758 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4.610 liradan ve Cumhuriyet altını 18.380 liradan satılıyor.

Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel gerileyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalışla 2 bin 742 liradan tamamlamıştı.

Altın Haberleri