Petrol fiyatlarında 4 yılın en sert düşüşü: Brent 60 doların altına yaklaştı
ABD ve Çin arasında tırmanan ticaret savaşı, küresel talep endişelerini artırarak petrol fiyatlarını Şubat 2021’den bu yana en düşük seviyelere çekti. Brent petrol 60,32 dolara, WTI ise 57 dolara geriledi. Analistler, sürecin uzaması halinde talep kaybının daha da derinleşebileceğini öngörüyor.
Petrol fiyatları, dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ve Çin arasında tırmanan gümrük vergisi savaşının körüklediği talep endişeleri ve artan arz görünümü nedeniyle dört yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.
Brent vadeli işlemleri 2,5 dolar veya yüzde 3,98 değer kaybederek 60,32 dolar oldu. ABD Batı Teksas (WTI) ham petrolü yüzde 4,3 düşüşle 57 dolar geriledi. Brent ve WTI Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyesine ulaştı.
Her iki gösterge de ABD Başkanı Donald Trump'ın küresel bir ticaret savaşının ekonomik büyümeye zarar vereceği ve yakıt talebini vuracağı endişelerine yol açan çoğu ithalata yönelik kapsamlı gümrük tarifelerini açıklamasından bu yana art arda beş seansta düştü.
Rystad Energy petrol emtia piyasaları başkan yardımcısı Ye Lin, "Çin'in agresif misillemesi dünyanın en büyük iki ekonomisi arasında hızlı bir anlaşma şansını azaltıyor ve dünya genelinde artan ekonomik durgunluk korkularını tetikliyor. Ticaret savaşı daha uzun süre devam ederse Çin'in 50.000 varil ila 100.000 varil petrol talebi artışı risk altında, ancak iç tüketimi artırmak için daha güçlü bir teşvik kayıpları hafifletebilir" dedi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.