Küresel piyasalarda günün yakından izlenen verileri

Küresel piyasalarda Cuma günü yayımlanan resmi verilerden seçmeler şöyle:

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Küresel piyasalarda günün yakından izlenen verileri

Çin:
- Konut fiyat endeksi temmuz ayında, haziran ayındaki yüzde 4.9 artış sonrasında, yüzde 4,8 arttı.
- Sanayi üretimi temmuz ayında, haziran ayındaki yüzde 4.8 düzeyinde sabit kaldı. Beklenti sanayi üretiminin yüzde 5,1 artmasıydı.
- Perakende satışlar temmuz ayında haziran ayındaki yüzde 1,8'lik düşüş sonrasında, yüzde 1,1 düştü. Beklenti endeksin yüzde 0,1 artması yönündeydi.

Fransa:
- Tüketici fiyat endeksi temmuz ayında, beklentileri karşılayarak, aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 0,9 arttı. Endeks haziran ayında aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 0,9 artmıştı.

Avrupa Birliği:
- Ticaret dengesi, beklenti olan 12,6 milyar euronun üzerinde, 21,2 milyar euro fazla verdi. Ticaret dengesi haziran ayında 9,4 milyar euro fazla vermişti.
- Gayri safi yurt içi hasıla ikinci çeyrekte, beklentileri karşılayarak, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,1 ve bir önceki yılın aynı çeyeğine göre yüzde 15 düştü.
- İstihdam ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,8 ve bir öncei yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,9 azaldı. Beklenti çeyreklik ve yıllık yüzde 1,7 düşüş olması yönündeydi.

ABD:
- Tarım dışı verimlilik İkinci çeyrekte, yüzde 1,5 artış yönünde olan beklentiyi aşarak, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,3 arttı.
- Perakende satışlar temmuz ayında, beklenti olan yüzde 1,9'luk artışın altında, aylık yüzde 1,2 arttı. Perakende satışlar haziran ayına yüzde 8,4 artmıştı.
- Sanayi üretimi temmuz ayında, beklentileri karşılayarak, aylık yüzde 3 arttı. Sanayi üretimi haziranda yüzde 5,7 artmıştı.
- Kapasite kullanım oranı temmuz ayında, beklenti olan yüzde 70,3'ün üzerinde, yüzde 70,6'ya yükseldi. Kapasite kullanımı haziranda yüzde 68,5 düzeyindeydi.
- Michigan tüketici hassasiyeti endeksi ağustos ayında, beklenti oaln 72 puanı aşarak, 72,8 puana yükseldi. Endeks temmuz ayında 72,5 puandaydı.

Ekonomik Veriler