Yatırım teşvik belgesi sayısı 10 bin 478'e ulaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, teşvik belgesi düzenlenen yatırım sayısının 10 bin 478'e ulaştığını açıkladı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Yatırım teşvik belgesi sayısı 10 bin 478'e ulaştı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, teşvik belgesi düzenlenen yatırım sayısının bir önceki yıla göre yüzde 86 artarak 10 bin 478'e ulaştığını, bu belgelerde öngörülen sabit yatırım tutarının yüzde 45 artarak 249 milyar liraya ulaştığını bildirdi.

Dilovası'nda Duraline Alüminyum Profil Sistemleri Temel Atma Töreni'nde konuşan Varank, tevşik belgesi düzenlenen yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Geçen yıl kaydedilen büyümenin bileşenleri incelendiğinde en önemli pay sahiplerinden birinin imalat sanayi olduğunu söyleyen Varank, "Sanayi üretimimiz haziran ayıyla birlikte pandemi öncesi seviyesini hızla yakaladı. Yılın ikinci yarısında bir önceki yıla göre yüzde 9,1 artarak G-20 ülkeleri arasında en ön sıralarda yer aldı. Yüzde 94'ü imalat sanayi ürünlerinden oluşan ihracatımız da 2020 yılının ikinci yarısında bir önceki yıl seviyesini aşmayı başardı. En önemlisi ise pandemi koşullarının hakim olduğu bu dönemde, onca belirsizliğe rağmen yatırım talebi hız kesmedi. Bırakın hız kesmeyi son yılların en hızlı büyümesini gerçekleştirdi. Teşvik belgesi düzenlediğimiz yatırım sayısı bir önceki yıla göre yüzde 86 artarak 10 bin 478'e ulaştı. Bu belgelerde öngörülen sabit yatırım tutarı yüzde 45 artarak 249 milyar liraya, istihdam ise yüzde 49 artarak 302 bine ulaştı. İşte bugün temelini attığımız bu tesis de artan yatırım iştahının en somut göstergesi. Bizi en çok mutlu eden taraf ise üretimdeki artışın istihdama yansıdığını görmek." şeklinde konuştu.

Ekonomi
Bu konularda ilginizi çekebilir