Ticaret Bakanlığı'ndan 'Güvenli Ödeme Sistemi' uyarısı!

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği tarafından kurulan Güvenli Ödeme Sistemi, 27 Eylül Cuma tarihi itibarıyla ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında zorunlu olacak. Ticaret Bakanlığından 'Güvenli Ödeme Sistemi' ile ilgili uyarı geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Ticaret Bakanlığı'ndan 'Güvenli Ödeme Sistemi' uyarısı!

Ticaret Bakanlığı, 27 Eylül'de zorunlu hale gelecek Güvenli Ödeme Sistemi'nde mağduriyet yaşanmaması için notere gidilmeden önce satıcının, anlaşmalı banka, elektronik para veya ödeme kuruluşunun internet ya da mobil sitesindeki menü üzerinden kendisine, alıcıya ve taşıta ilişkin bilgileri kaydetmesi gerektiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye Noterler Birliği ile kurulan Güvenli Ödeme Sistemi'nin kullanımının, 27 Eylül Cuma gününden itibaren nakit, havale veya EFT gibi yöntemlerle gerçekleştirilen tüm ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımlarında zorunlu hale geleceği hatırlatıldı.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

"Noterliklerde yoğunluk yaşanmaması ve mağduriyet oluşmamasını teminen, notere gidilmeden önce anlaşmalı banka, elektronik para kuruluşu veya ödeme kuruluşunun internet ya da mobil sitesindeki 'Güvenli Ödeme Sistemi' menüsü üzerinden satıcının, sisteme giriş yaparak kendisine, alıcıya ve taşıta ilişkin bilgileri sisteme kaydetmesi, alıcının, SMS veya e-posta yoluyla kendisine gönderilen referans numarasını kullanarak sisteme giriş yapması ve satıcı tarafından girilen bilgileri onaylaması, sistemde kayıtlı hesap numarasına taşıt bedelini transfer etmesi gerekmektedir"

 

 

Ekonomi