"STA ile İngiltere ile olan tedirginlikler ortadan kalkacak"

İngiltere ile yapılacak Serbest Ticaret Anlaşması (STA) ile birlikte tedirginliklerin büyük ölçüde ortadan kalkacağını belirten İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak, İngiltere'nin Türkiye için önemli ve potansiyeli olan bir ülke olduğunu, Serbest Ticaret Anlaşması ile beraber ülkeye yapılan ihracatın artarak devam edeceğini vurguladı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
"STA ile İngiltere ile olan tedirginlikler ortadan kalkacak"

İngiltere'nin, Avrupa Birliği (AB) ile vardığı anlaşmanın ardından ilk serbest ticaret anlaşmasını Türkiye ile imzalıyor olmasını değerlendiren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, anlaşmanın Türkiye için bir büyük avantaj sağlayacağını kaydetti.

Türkiye'nin ikinci büyük ticaret ortağı olan İngiltere'ye 10 milyar dolar civarında ihracat gerçekleştirdiğini belirten Şenocak, şunları kaydetti: "Önemli iş birliği yaptığımız ülkelerden biri. Serbest Ticaret Anlaşması ile birlikte tedirginlikler büyük ölçüde ortadan kalkmış olacak. İlk Türkiye ile yapıyor olması da bizim için bir avantaj. Diğer Serbest Ticaret Anlaşması dışında kalan ülkelere karşı, bizim için bir avantaj sağlayacaktır. Kendi sektörümüz açısından baktığımızda, saraciye ve ayakkabıda İngiltere'nin önemli bir yeri var. Deri ve deri mamulleri olarak 50 milyon dolar civarında ihracatımız var. Bunun yarıya yakını ayakkabı sektörü, sonrasında saraciye geliyor. Bizim için de önemli ülkelerden biri ve potansiyeli olan bir ülke. Serbest Ticaret Anlaşması ile beraber bunun daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum."

Ekonomi