SON DAKİKA.... En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılacak mı? Açıklama geldi...

Son dakika haberi... AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili önümüzdeki günlerde bir toplantı yapılacağını bildirdi. Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın da katılımıyla bir toplantı yapacaklarını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
SON DAKİKA.... En düşük emekli maaşı, asgari ücret seviyesine çıkarılacak mı? Açıklama geldi...

ANKARA (EKONOMİM)

AK Parti TBMM Grubu, Grup Başkanı Abdullah Güler başkanlığında basına kapalı olarak toplandı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güler, Meclis gündemine ilişkin de bilgi verdi.

Güler, gündemlerinde bulunan yasal düzenlemeleri bitirene kadar Meclis’in çalışacağını söyledi.

Başıboş sokak hayvanları için belediyelere ceza gündemde

Sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifini bu hafta Meclis Başkanlığı’na sunabileceklerini belirten Güler, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifinin 16-17 maddeden oluşabileceğini çalışmayı tamamlamalarının ardından muhalefetle yarın görüşebileceklerini açıkladı.

Mevcut kanuna göre büyükşehir belediyelerinin bütçelerinin binde 3'ünü, nüfusu 25 binin üzerindeki belediyelerin binde 5'ini bu alana ayırmak zorunda olduklarını hatırlatan Güler, "Ama yapmayanlar, başka yere harcayanlar, ihmal edenler var. Onunla ilgili bir denetim mekanizması ve müeyyide getireceğiz” dedi.

Meclis tatile girmeden kanun teklifinin yasalaşıp yasalaşmayacağına yönelik soruya Güler, "Yasalaşsın ve herkes işine baksın. Bu çok ciddi bir sorun haline geldi" yanıtını verdi.

Güler, sahipsiz hayvanları farklı yerlere taşıyan belediyelere, hayvan başına idari para cezası verileceğini söyledi.

Emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılacak mı?

Güler, en düşük emekli aylığında artış düzenlemesine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını söyledi. Çalışmalar tamamlandığında etki analizleriyle beraber değerlendirme yapacaklarını anlatan Güler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş ile bu akşam ya da yarın bir toplantı yapacaklarını söyledi.
Güler ayrıca, seyyanen zam ya da en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığını belirtti.

Öte yandan toplantının önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Vergi düzenlemesinin Meclis'e geleceğini bildiren Güler, "Asgari kurumlar vergisi açısından, biz almadığımız takdirde nitelikli küresel şirketlerin merkezinde olduğu ülke alıyor. Biz alacağız. Ama bu birçok maddeyi etkilediği için 14-15 maddeyle geliyor. Vergi adaletini sağlayacak, vergiyi tabana yayacak, biraz da sadeleştirecek bir düzenleme. Aşama aşama birkaç paketten söz edebiliriz” diye konuştu.

Güler, yurtdışı çıkış harcını makul bir seviyeye getireceklerini, asgari ücrete ara zam olmayacağını açıkladı.

 

Ekonomi