Ocakta yasal takibe düşenlerin sayısı yüzde 56 artarak 303 bine çıktı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Türker Ateş, tüketici kredisi ve kart borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayınının Ocak’ta yüzde 56 artarak 303 bine çıktığını bildirdi. Ateş, sürdürülemeyen borçlar için acilen düşük faizli yapılandırmanın şart olduğunu bildirdi.
ALEYNA HARMAN
Batık borçların 2025 yılında hızlı artış gösterdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Türker Ateş, sadece ocak ayında borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısının 303 bin 367 olduğunu söyledi.
Bu durumdakilerin sayısındaki artış oranın yüzde 56 olduğunu dile getiren Ateş, “Ücretlerin baskılanması ve yüksek faiz, hane borçlarının sürdürülmesini her geçen gün zorlaştırıyor. Merkez Bankası’nın bir süredir politika faizini düşürmesine rağmen, hala dünyada en yüksek faize sahip ikinci ülkeyiz. Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları sürdürülemez noktalara gidiyor” dedi.
Geçen yıl borçlarını ödeyemediği için takibe düşen kişi sayısının 1 milyon 859 bin olduğunu aktaran Türker Ateş, “Geçen yıl ocak ayında takibe düşen kişi sayısı 194 bin 142 kişiydi. Bu yıl bu rakam 303 bin 367’te ulaştı. Kişi sayısında çok ciddi bir artış var. Bu kişilerden 69 bini hem tüketici kredisi hem de kredi kartı borçları nedeniyle takibe düştü” diye konuştu.
Sürdürülemeyen borçlar için acilen yeni bir düşük faizli yapılandırma gerekliliğine dikkat çeken Ateş, “Ödenemeyen borçlara uygulanan faizler çok yüksek. Vatandaşın bu yükün altından kalkması neredeyse imkânsız. İktidarın artık vatandaşın yaşadığı yakıcı sorunlar için de önlem alma zamanı geldi. Enflasyonu düşürme programının tüm maliyetini yıktıkları dar gelirliyi seçim olmadığı için unuttular. Batık borçlar çığa dönüşmek üzere. Çok insan bu çığın altında kalacak” değerlendirmesinde bulundu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.