Kozmetik firmalarına rekabet soruşturması

Rekabet Kurulu, aralarında L'Oreal Türkiye Kozmetik’in de yer aldığı bazı kozmetik ve kişisel bakım ürünleri firması hakkında soruşturma başlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Kozmetik firmalarına rekabet soruşturması

ANKARA (EKONOMİ)- Rekabet Kurulu kozmetik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren  CHI Kozmetik İthalat İhracat San. ve Tic. AŞ, Ayaz ve Ortakları Ltd. Şti, Ege Teknoloji Kimya Mak. San. Tic. Ltd. Şti, SB Grup Kozmetik AŞ, Easyvit Sağlık Ürünleri Sanayi AŞ, ELCA Kozmetik Limited Şirketi, Farmatek İç ve Dış Tic. AŞ,  Cevher Kozmetik ve Sağlık Sanayi Ticaret AŞ, Glohe Bitkisel Ürünler San. ve Tic. AŞ, Kozmopol Kozmetik Sağlık Gıda San. ve Tic. AŞ, Hamzaoğlu Kimya San. ve Tic. AŞ, L'Oreal Türkiye Kozmetik San. ve Tic. AŞ, Neolife İthalat İhracat AŞ, Rebul JCR Kozmetik Paz. AŞ ve Sistem Kozmetik San. ve Tic Ltd. Şti. hakkında soruşturma açtı.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren söz konusu teşebbüslerin yeniden satıcıların yeniden satış fiyatlarını tespit etmek, internet satışlarını kısıtlamak ve topla dağıt karteline katılmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un  4. maddesini ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma sonrası soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurulu, Ashley Joy Kozmetik Tic ve San. AŞ, Ege Teknoloji Kimya Mak. San. Tic. Ltd. Şti ile  Farmakozmetika Sağlık Ürünleri ve Kozmetik Tic. Ltd. Şti hakkında yürütülen soruşturmanın ise uzlaşma usulü ile sonlandırılmasına karar verdi.

Ekonomi