Hükümet kira artışları için çalışma başlattı! Bakan Şimşek açıkladı: Dar gelirliye sosyal konut projeleri geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira artışları ile ilgili bir soru önergesini yanıtladı. Kira artışlarının önüne geçmek için yeni sosyal konut projelerinin geliştirileceğini belirten Bakan Şimşek, “Vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Hükümet kira artışları için çalışma başlattı! Bakan Şimşek açıkladı: Dar gelirliye sosyal konut projeleri geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira artışları ile ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Şimşek, “Uygulanan ekonomik programlar neticesinde, son dönemde kira ve konut satış fiyatları artış hızlarında yavaşlama gözlenmekte" dedi.

Dar gelirliler için sosyal konut projeleri üzerinde çalışılıyor

Bakan Şimşek, soru önergesine verdiği yanıtta dar gelirlilere yönelik sosyal konut projelerinin geliştirileceğinin müjdesini verdi. Takvim'in haberine göre Şimşek, soru önergesine verdiği yanıtta şunları kaydetti:

"Orta vadede kiralardaki artışların önüne geçmek ve deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpları telafi etmek üzere yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimini artırmaya yönelik çalışmalar yapılacak."

Kiraya çıkan bürokratların kiraları da soruldu

Tasarruf tedbirlerine vurgu yapan Şimşek, lojman yerine kiraya çıkıp oturan bürokratların kira ücretlerinin ödenip ödenmediğine ilişkin olarak da mevcut mevzuatı hatırlatarak kamu personeline herhangi bir kira ödemesinin yapılmasının söz konusu olmadığını bildirdi.

Ekonomi