GAGİAD/Konukoğlu: Büyük ölçekli işler için ortaklık kültürü gelişmeli

GAGİAD Başkanı Yiğitcan Konukoğlu, sanayide verimlilik için dijital dönüşüme yatırım yapılması gerektiğini belirterek, “Şirketlerin büyük ölçekli işlere imza atabilmesi için sermayelerin birleşmesi teşvik edilmeli; ortaklık kültürü geliştirilmeli" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
GAGİAD/Konukoğlu: Büyük ölçekli işler için ortaklık kültürü gelişmeli

TUBA CANPOLAT/GAZİANTEP

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Başkanı Yiğitcan Konukoğlu, kentin üretim gündemini, sanayicilerin 2025 beklentilerini ve GAGİAD çalışmalarını EKONOMİ’ye anlattı. Gaziantep’in, Türkiye’nin en güçlü sanayi ve üretim üslerinden biri olduğunu belirten Konukoğlu, bu başarının sürdürülebilir olması için stratejik adımlar atılması gerektiğini kaydederek, ”Sanayide verimliliği artırmak için yapay zekâ ve dijital dönüşüm süreçlerine daha fazla yatırım yapılmalı. Şirketlerin büyük ölçekli işlere imza atabilmesi için sermayelerin birleşmesi teşvik edilmeli; ortaklık kültürü geliştirilmeli” dedi.

”GAGİAD’ın genç ve dinamik kalması başarısının temel taşı”

Genç iş insanlarının kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak projeler hayata geçirmeyi hedefl ediğini söyleyen Konukoğlu, “Şehirdeki yatırım ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak, iş dünyasının sürdürülebilir büyümesine destek olmak ve şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına değer katmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. GAGİAD’ın her zaman genç ve dinamik kalması, gelecekteki başarısının temel taşı olacaktır” dedi.

Gaziantep’in köklü sanayi altyapısı, üretim gücü ve ticaret ağları, genç iş insanlarının iş dünyasına daha kolay adım atmasına olanak sağladığına değinen Konukoğlu, ”Tekstil, gıda, makine ve kimya gibi birçok sektörde faaliyet gösterme fırsatları sunan Gaziantep, girişimciler için büyük avantajlar barındıran bir şehir olma özelliğine sahip. Bunun yanı sıra, iş dünyasında aktif rol oynayan sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları, genç girişimcilere rehberlik ederek eğitim, mentorluk ve network fırsatları sunuyor” şeklinde konuştu.

”2025 iş dünyasının dikkatli olması gereken bir yıl”

İş dünyasının 2025 beklentilerine değinen Konukoğlu, küresel ekonomideki istikrarın en kısa sürede sağlanmasını umduklarını söyleyerek, ”2025 yılına yönelik beklentilere baktığımızda, dünya genelinde ekonominin hareketleneceği öngörülüyor. Ancak, piyasalarda belirgin bir iyileşmenin görülmesi 2026 yılını bulacaktır. Bu süreçte, küresel ticaretin daha istikrarlı bir yapıya kavuşabilmesi için barış ve güven ortamının sağlanması büyük önem taşıyor. Çünkü huzurlu ve öngörülebilir bir dünyada ticaret daha hızlı gelişir, yatırımcılar daha cesur adımlar atabilir ve ekonomik büyüme ivme kazanabilir. 2025 yılı iş dünyası için dikkatli olunması gereken bir yıl olacak. Belirsizliklerin devam ettiği bu dönemde, işletmelerin risk yönetimi stratejilerini güçlendirmesi, maliyetlerini daha verimli yönetmesi ve değişen piyasa koşullarına hızlı adapte olması gerekecek” ifadelerini kullandı.

”Genç kuşak üst nesille yeterli mesai yaptığında, onların tecrübelerinden yararlanabilir”

Genç iş insanlarının üst nesille çalışırken çeşitli zorluklarla karşılaşabildiğine değinen Konukoğlu, ”Geleneksel iş yapma biçimlerine alışkın olan üst kuşakların değişime karşı direnci ve iletişim biçimlerindeki farklılıklar anlaşmazlıklara yol açabiliyor. Buna rağmen, gözlemlediğim kadarıyla iletişime açık üst nesillerle yeterli mesai paylaşıldığında, onların deneyimi ile gençlerin yenilikçi bakış açıları birleşerek şirketler için oldukça olumlu sonuçlar ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

”Gaziantep yüksek katma değerli ürün üretmeli”

Yüksek katma değerli alanlara yönelinmesi gerektiğine dikkat çeken Konukoğlu, ”Savunma sanayi, enerji, sağlık teknolojileri ve lojistik gibi sektörlere yatırım yaparak geleneksel sınırların ötesine geçmeliyiz. Ayrıca, Gaziantep’in stratejik konumu göz önüne alındığında, şehir için güçlü bir demiryolu altyapısı kritik bir ihtiyaç. Nitelikli iş gücünü çekmek açısından da modern konut projeleri, sosyal alanlar ve kültürel etkinlikler ile bu süreç desteklenmeli. Sanayide kadın istihdamını artırmak için kreş sayısının artırılması ve destekleyici politikaların uygulanması gerekiyor. Gaziantep’in sanayisi güçlü, ancak bu gücü daha ileri taşımak için inovasyon, iş birlikleri ve akıllı yatırımlar şart” dedi.

■ "Hedefim iş dünyasında değer yaratmak"

Genç bir iş insanı olarak hedefinin projeler geliştirip iş dünyasında olduğuna değinen Konukoğlu, “Kariyerim boyunca aile farklı sektörlerde başarılı çalışmayı hedefl iyorum. arzum, büyüklerimizden bu başarılı şirketi daha da hem aileme hem de şehrimize katkıda bulunmak. Aynı sivil toplum kuruluşlarının inanıyorum. Bundan sonraki de bu oluşumlarda aktif almayı ve elimden geldiğince sunmayı sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

 

 

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız
Ekonomi