Euro Bölgesi'nde işsizlik ocakta değişmedi
Euro Bölgesi'nde işsizlik, ocak ayında yüzde 7,4’te sabit kalarak Mayıs 2008’den beri en düşük düzeyinde kalmayı sürdürdü.
Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin ocak ayı işsizlik verilerini yayımladı. Buna göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde Aralık 2019'da yüzde 7,4 olan mevsimsellikten arındırılmış işsizlik, ocakta değişmeyerek Mayıs 2008'den bu yana görülen en düşük seviyede kalmaya devam etti. AB'de de Aralık 2019'da yüzde 6,6 seviyesinde olan işsizlik, ocakta sabit kaldı.
Geçen yılın ocak ayında işsizlik oranı AB'de ve Avro Bölgesi'nde sırasıyla yüzde 6,9 ve yüzde 7,8 seviyesinde bulunuyordu.
AB'de işsiz sayısı ocakta 14 milyon 86 bin olurken, bunun 12 milyon 179 bini Avro Bölgesi'nde yer aldı.
Eurostat'ın yayımladığı basın duyurusunda, ABD'de ocak ayında işsizlik oranının Aralık 2019'a göre 0,1 puanlık artışla yüzde 3,5'ten yüzde 3,6'a yükseldiği bildirildi.
AB'de genç işsiz sayısı 2 milyon 719 bine yükseldi
AB'de ocak ayı itibarıyla en düşük işsizlik yüzde 2 ile Çekya'da kaydedildi. Bu ülkeyi yüzde 2,9'la Polonya ve yüzde 3'le Hollanda izledi.
İşsizlik oranının en yüksek olduğu ülke Kasım 2019 verisine göre yüzde 16,5'le Yunanistan'da ölçüldü. Yunanistan'ı, yüzde 13,7 ile İspanya ve yüzde 9,8 ile İtalya takip etti.
25 yaş altı genç işsiz sayısı, ocakta AB'de 2 milyon 719 bin, Avro Bölgesi'nde 2 milyon 249 bin olarak belirlendi. Bir önceki ay genç işsiz sayısı sırasıyla 2 milyon 704 bin ve 2 milyon 241 bin seviyesinde bulunuyordu.
Böylece genç işsizlik oranı, AB'de yüzde 14,9 ve Avro Bölgesi'nde yüzde 15,6 olarak ölçüldü.
Genç işsizlik oranının en yüksek olduğu ülke Kasım 2019 verisine göre yüzde 36,1'le Yunanistan oldu. Bu ülkeyi yüzde 30,6 ile İspanya ve yüzde 29,3 ile İtalya takip etti. En düşük genç işsizlik yüzde 5,3 ile Çekya'da kaydedildi. Çekya'yı yüzde 5,6 ile Almanya ve yüzde 6,4 ile Hollanda izledi.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.