Dünya Peyzaj Mimarları, çevre krizini İstanbul’da konuşacak

Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonu’nun 60. Dünya Kongresi, "Dünya için Kırmızı Kod" teması ile 4-6 Eylül'de İstanbul'da düzenlenecek. Çevre krizinin ana konu olarak belirlendiği kongreye 80 ülkeden 2 bin kişinin katılımı bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Dünya Peyzaj Mimarları, çevre krizini İstanbul’da konuşacak

Mehmet KAYA / ANKARA

Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonunun (IFLA- International Federation of Landscape Architects) 60. Dünya Kongresi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odasının ev sahipliğinde, "Dünya için Kırmızı Kod" teması ile 4-6 Eylül'de İstanbul'da düzenlenecek. Çevre krizinin ana konu olarak belirlendiği kongreye 80 ülkeden 2 bin kişinin katılımı bekleniyor.

Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Barış Işık, kongreyle ilgili verdiği bilgide, IFLA Dünya Kongresinin en son 1976’da Türkiye’de yapıldığını hatırlatarak, “Her geçen gün artan afetlerle birlikte gıda krizi, göç, iklim krizi ve afetlerin yönetiminde kullanılabilecek dijital teknolojiler ana başlıklarımızı oluşturuyor. Temel amacımız, doğanın ve insan yerleşimlerinin afetler karşısındaki direncini, dayanıklılığını artırma yollarını bulmak ve alan yönetiminde, kentlerin gelişiminde doğa tabanını kararlarımıza aktarabilmek.” dedi.

Kongrede iyi örnekler, doğal afetlere karşı peyzaj mimarlarının katkıları yanında alanla ilgili bilimsel ve teknolojik gelişmelerin değerlendirileceği vurgulandı. Kongreye peyzaj mimarları yanında, şehir plancıları, iklim bilimciler, mimarlar gibi kent ve yapı üzerine çalışan herkesi beklediklerini kaydeden Barış Işık, “Dünya için Kırmız Kod” uyarısının yapılacağı, yeni bakış açıları ve önlemleri içeren bir sonuç bildirgesi çıkmasının planlandığını vurguladı.

Barış Işık, “Dijital teknolojilerin peyzaj mimarlığındaki yerini de göreceğimiz kongre kapsamında ayrıca bitkiden, çocuk oyun alanı ve yapı malzemelerine kadar peyzaj mimarlığı sektörünü ilgilendiren yerli ve yabancı çok sayıda firmanın yer alacağı bir fuar da organize edilecek” dedi.

Ekonomi