DİŞSİAD 63 firma ile Almanya’ya çıkarma yaptı
Geçen yılı 350 milyon dolar ihracatla kapatan diş malzemeleri sektörü istikrarlı büyümesini sürdürüyor.
İSTANBUL-EKONOMİ
Sektörün çatı STK’sı Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD), Almanya’da düzenlenen ve dünyanın en büyük dental malzeme fuarı olarak nitelendirilen IDS’te dünya vitrinine çıktı.
Sektör, 31’i DİŞSİAD üyesi olmak üzere toplamda 63 firma ile fuardaki yerini aldı. Beş gün süren fuarda gerçekleştirilen ticaret hacminin sektör ihracatına en az 30 milyon dolarlık katkı vermesi bekleniyor.
Hindistan ve Kolombiya Türk ürünlerini radarına aldı
IDS fuarının dental sektör açısından büyük önem taşıdığını ifade eden DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Uçar, “Bu yıl fuara 63 firmamız ile katılım sağladık. Sektör ihracatımızın yarısından fazlası Avrupa bölgesine gerçekleşiyor. IDS, bölgedeki varlığımızı pekiştirmek ve güçlendirmek açısından büyük öneme sahip. Hindistan, Tayland, Peru, Panama, Şili, Venezuela ve Kolombiya’nın Türk ürünlerine ciddi ilgi gösterdiğine şahit olduk ve firmalarımız, sektörümüze uzun vadede ciddi katkılar sunacak ikili ticari ilişkiler kurma fırsatı elde etti” dedi.
İstanbul küresel buluşmaya hazırlanıyor
Sektörün son 10 yıl içerisinde ithalatçı konumdan ihracatçı konuma geldiğine dikkati çeken Uçar, “DİŞSİAD olarak sektör ihracatımızı beş yıl içerisinde 1 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Şimdi dünyanın en büyük ikinci dental buluşması olarak kabul gören IDEX İstanbul Dental Fuar ve Konferansı’na hazırlanıyoruz. 7 Mayıs’ta açılacak fuar, küresel ekonominin daraldığı bu zorlu dönemde hem sektörümüz hem de Türkiye’nin toplam ihracatına aralıksız katkı sunmak anlamında büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.