BOTAŞ fırınlara yüzde 21 zam yaptı: Türkiye genelinde ekmeğe zam kapıda!
BOTAŞ'ın ekmek üreticilerine sattığı doğalgaza yaptığı yüzde 21,59'luk zam sonrası fırıncılar, yeni bir fiyat artışına hazırlanıyor. İstanbul'da 200 gram ekmek fiyatının 15 TL'ye yükselmesi beklenirken, artan enerji maliyetlerinin enflasyonu olumsuz yönde etkileyeceği üzerinde duruluyor.
Enerji fiyatlarına bir zam daha geldi. BOTAŞ, fırınlara sağlanan doğalgazın birim fiyatını 8,54 TL'den 10,39 TL'ye yükselterek yüzde 21,59'luk bir artış yaptı. Bu zammın önümüzdeki haftalarda ekmek fiyatlarına yansıması bekleniyor.
İstanbul Fırıncılar Odası, ocak ayında 200 gram ekmeği 12,5 TL olarak belirlemişti, ancak birçok fırın 15 TL'den satış yapıyordu. Sözcü'nün haberine göre, yeni gaz zammıyla birlikte ekmek fiyatlarının resmi olarak 15 TL'ye çıkması öngörülüyor.
"Maliyetler dayanılmaz seviyede, fiyat artışı kaçınılmaz"
Hükümet, 5 Nisan'dan itibaren elektriğe yüzde 25, sanayicinin kullandığı doğalgaza da yüzde 20 zam yapmıştı. Artan enerji maliyetlerinin, ekmeğin yanı sıra birçok temel ürüne de zam olarak dönmesi bekleniyor.
Ekmek fiyatlarındaki artışın, özellikle dar gelirlileri vuracağı, enerji zamlarınin ise enflasyonu daha da körükleyeceği konuşuluyor.
Fırıncılar, "Maliyetler dayanılmaz seviyede, fiyat artışı kaçınılmaz" açıklaması yaparken, vatandaşlar ise "Ekmeğe bile zam geldi, nasıl geçineceğiz?" diye soruyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.