ATO Başkanı Baran: Yerli ve milli üretimin yolu mesleki eğitimden geçiyor

Yerli ve milli üretimin yolunun mesleki eğitimden geçtiğini belirten Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Ürün geliştirme, patent, faydalı model, tasarım ve marka üretimi odaklı bir yaklaşımla güncellenen mesleki eğitim, Türkiye ekonomisinin geleceğini oluşturacaktır." ifadesini kullandı.

AA
YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ATO Başkanı Baran: Yerli ve milli üretimin yolu mesleki eğitimden geçiyor

Koronavirüs salgını sürecinde mesleki eğitimin kritik bir öneme sahip oldunu dile getiren Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, salgın ile mücadele sürecinde dezenfeksiyon malzemesinden, maske ve siperliğe kadar bir dizi üretimi hızla gerçekleştiren meslek liselerinin, salgın sonrasında da Türkiye'nin ilk 10 ekonomi hedefine ulaşmasında önemli rol üstleneceğini belirtti.

"Yerli ve milli üretimin yolu mesleki eğitimden geçiyor" diyen Baran, "Ürün geliştirme, patent, faydalı model, tasarım ve marka üretimi odaklı bir yaklaşımla güncellenen mesleki eğitim, Türkiye ekonomisinin geleceğini oluşturacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, mesleki eğitimin Türkiye’yi salgın sonrası dünya ekonomisinde üst sıralara taşıyacağını vurguladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı "81 İlde 81 Meslek Lisesi İşbirliği Protokolü" kapsamında meslek liselerinin gelişimi için çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Baran, ATO olarak bu kapsamda Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hamisi olarak sorumluluk üstlendiklerini hatırlattı.

Meslek liselerinin 21. yüzyılın gereksinimi olan teknoloji çağına hakim gençler yetiştirmeye yönelik eğitimler gerçekleştirdiğinin altını çizen Baran, "Hızla gelişen teknoloji dünyası ile birlikte siber güvenlik, bulut bilişim, endüstriyel robot programcılığı gibi pek çok alanda gençlerimiz eğitim görerek teknolojik dönüşümde nitelikli iş gücü sahibi oluyorlar. Yalnızca teoride kalmayan meslek liseliler, pratikte de ihtiyaca yönelik hareket ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Ekonomi