Akdenizli ihracatçılar, yaş meyve sebze ihracatına "hızlı" başladı
Türkiye'nin yaş meyve sebze dış satımının yüzde 50'sinden fazlasını gerçekleştiren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, ocak ayında 138 milyon 199 bin 150 dolarlık ihracatla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,41'lik artışa imza attı.
Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) bünyesindeki Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, ocak ayında gerçekleştirdiği dış satımla 2020 yılına "hızlı" başladı.
Türkiye'nin, ocak ayında 256 milyon 226 bin 967 dolarlık yaş meyve sebze ihracatının 138 milyon 199 bin 150 dolarını gerçekleştiren birlik, geçen yılın ayı döneminde yaptığı 110 milyon 200 bin 998 dolarlık dış satım oranını arttırma başarısını gösterdi.
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Nejdat Sin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2020 yılına çok iyi bir başlangıç yaptıklarını belirtti.
İhracattaki artışın devam etmesini beklediklerini anlatan Sin, "Narenciye önümüzdeki aydan sonra azalacak. Bunun yerine devreye yaş sebze-meyve girecek. Bölgemizde de üretimi yapılan sert çekirdekli dediğimiz, kayısı, şeftali ve nektarin narenciyenin yerini alacak." dedi.
Ocak ayı ihracatını mandalina sırtladı
Türkiye'deki yaş sebze-meyve ihracatının yüzde 80'inin birlikleri üzerinden yapıldığını aktaran Sin, şöyle devam etti:
"Bölgemizde bu konuda Mersin birinci, Hatay ise ikinci oldu. Narenciyede ocak ayında en fazla ihracat yaptığımız kalem mandalina oldu. Ardından limon ve greyfurt geldi. Umarız ki 2020 çok iyi geçer. Bizim sektör mevsimsel nedenlerden etkilenen bir sektör. İnşallah bunlar yaşanmaz ve bizler de her ay üzerine koyarak gideriz. Rekorla başladık, inşallah rekorla devam eder. Hem birlik olarak hem de ülke olarak 2020 yılı hedefimiz büyük. İhracat çıtamızı yükselterek gidiyoruz. İnşallah herkes için iyi bir yıl olur."
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.