Aidat ödemeyen tıbbi cihaz firmaları satışlara devam edebilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, söz konusu firmaların yıllık aidat ödemelerini yapamamaları durumunda barkodlarının pasife alınması uygulamasının 1 Temmuz'a kadar durdurulduğunu açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Aidat ödemeyen tıbbi cihaz firmaları satışlara devam edebilecek

Mehmet KAYA

ANKARA - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cihaz Takip Sistemi kapsamında tıbbi malzemelerin dolaşıma girmesini sağlayan barkod uygulamasında geçici değişiklik yaptı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, tıbbi malzeme sağlayan firmaların yıllık aidat ödemelerini yapamamaları durumunda Cihaz Takip Sistemi üzerinde barkodlarının pasife alınması uygulamasının 1 Temmuz’a kadar durdurulduğu kaydedildi. SGK Tıbbi Malzeme Listesinde yer almak için SGK’ya Aidatını ödeyemeyen firmalar böylece satışlarını sürdürebilecek. Genel Sağlık Sigortası kapsamında SGK’ya satış yapan tıbbi malzeme firmaları SGK’ya yıllık aidat ödüyordu.

Bakanlık açıklamasında, “Yıllık aidat ücretini 1 Mart’a kadar ödemeyen firmaların tüm barkodları normal şartlarda 1 Nisan itibarıyla pasife alınıyordu. Koronavirüsle mücadele tedbirlerimiz kapsamında, firmaların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yeni bir düzenleme daha yapıldı. 2020 yılı için SGK’ya yatırılması gereken Tıbbi Malzeme Listelerinde Yer Alma Yıllık Aidat Ücretini ödeyemeyen firmaların SGK listesindeki barkodlarının pasife alınması işlemi 1 Temmuz’a ertelendi.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, aidatlarını yatıracak olan veya yatırmış olup da belgesini vermemiş olan firmaların 15 Haziran’a kadar SGK’nın [email protected] e posta adresine bilgi vermesi gerektiği kaydedildi.

Ekonomi