49 ülkeden iş ve devlet insanı yatırım için İstanbul'a geliyor

'Daha iyi bir dünya için çalışmak' ana temasıyla düzenlenecek 12. Boğaziçi Zirvesi için geri sayım başladı. Bu yıl 49 ülkeden iş ve devlet insanlarını İstanbul'da ağırlayacaklarını söyleyen Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) Kurucusu Cengiz Özgencil, “Hedefimiz ülkemize fayda sağlayacak dış yatırımlara platform yaratmak." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
49 ülkeden iş ve devlet insanı yatırım için İstanbul'a geliyor

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl ‘Daha iyi bir dünya için çalışmak’ temasıyla İstanbul'da düzenlenecek 12'nci Boğaziçi Zirvesi için geri sayım başladı. 6-7 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek zirve, 49 ülkeden iş ve devlet insanına ev sahipliği yapacak.

Zirve öncesi açıklamalarda bulunan UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, "11 yıldır tek bir şeyi gaye edindik; ülkemize daha fazla yabancı yatırımı nasıl getiririz? Bugüne kadar yabancı ülkelerden cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, prens ve prenses düzeyinde kıymetli misafirleri ağırladık. Küresel şirketlerin karar vericileri Boğaziçi Zirvesi'ndeki panellerde dünyanın geleceğini tartıştı. Bu yıl da alanının en önde gelen isimleri COVID-19 sonrası yeni dünya düzenini İstanbul'da ele alacak. Buradaki temel hedefimiz ülkemizi ve fırsatları daha net bir şekilde aktarmak. Bana göre kısa vadeli bir dış yatırımın ülkemize istediğimiz ölçüde bir faydası yok. Türkiye'de uzun vadeli yatırım yapmayı düşünen küresel şirketler yine uzun vadede kazanacaktır. Türkiye özellikle ekonomik anlamdaki daralmalardan her zaman güçlenerek çıktı. Yine aynı başarıyı göstereceğimizi düşünüyorum. Yeter ki ülkemizdeki fırsatları yabancılara çok iyi aktaralım. Boğaziçi Zirvesi bunun için var." şeklinde konuştu.

Ekonomi