Bursa Teknik Üniversitesi, gençleri sanayiye hazırlıyor
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin sanayiyle kurduğu güçlü iş birlikleri ve öğrencilere sunduğu mesleki deneyimlerle sektöre değer kattığını vurguladı. Çağlar, öğrencilerin yüzde 18’inin mezun olmadan, yüzde 74’ünün ise mezuniyetlerinin ardından altı ay içinde iş bulduğunu vurguladı.
ESRA ÖZARFAT
BURSA - Rektör Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitenin misyonunun, sadece akademik başarıları değil, aynı zamanda sanayi ile güçlü iş birlikleri kurarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Çağlar, “Sanayiyi güçlendiren ve sanayiden güç alan üniversite” mottosuyla hareket ettiklerini belirterek, tüm çalışmalarını bu anlayışla şekillendirdiklerini söyledi. İşletmede Mesleki Eğitim Programı (İMEP) ile öğrencilerine sanayiyle doğrudan etkileşim fırsatı sunduklarını vurgulayan Çağlar, bu programın, klasik yaz stajlarından çok daha etkili olduğunu belirtti. Çağlar, “Bu süreç, öğrencilerimizin hem deneyim kazanmalarını sağlıyor hem de mezun olmadan önce iş teklifi alma şansı tanıyor. Öğrencilerin yüzde 18’i mezun olmadan, yüzde 74’ü ise mezuniyetlerinin ardından altı ay içinde iş buluyor. Ayrıca, öğrencilerin yüzde 85’inin kendi alanlarında istihdam edilmesi de dikkat çeken bir başarı oranı. YÖK verilerine göre devlet üniversiteleri arasında, yüzde 92,5 oran ile “mezunlarının iş dünyasında en memnuniyet yaratan” ilk üç üniversiteden biri olmayı başardık” dedi.
Sanayiye yönelik çözüm odaklı araştırmalar
Bursa Teknik Üniversitesi, sanayiyle iş birliği içinde yürüttüğü Ar-Ge projeleriyle de dikkat çekiyor. Üniversitenin akademisyenleri, sanayinin önemli kurumlarıyla bir araya gelerek enerji tasarrufu, çevreci dönüşümler ve hızlı çalışma sistemleri gibi konularda pek çok projeyi başarıyla tamamladı. Prof. Dr. Çağlar, özellikle TÜBİTAK’ın 2244 Sanayi Doktora Programı’nda Türkiye birincisi olduklarını belirterek, sanayi ile iş birliği içinde yürütülen projelerde önemli bir başarı elde ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Bursa’daki önemli firmalarla imzalanan protokollerle, sanayiye yönelik bilimsel ve akademik çalışmalar yürütülüyor, öğrenciler için staj ve iş olanakları sağlanıyor. Bursa Teknik Üniversitesi, sanayiyle iş birliği kapsamında BTÜ-SAN aracılığıyla “sorun çözüm pazarları” düzenliyor. Bu etkinliklerde, Bursa’nın lokomotif sektörleri olan otomotiv ve tekstil başta olmak üzere, sektör temsilcileri üniversiteye geliyor, karşılaştıkları sorunları paylaşıyor ve ardından akademisyenlerle birlikte çözüm yolları geliştiriliyor. Prof. Dr. Çağlar, bu programın gıda, mobilya ve denizcilik sektörleriyle de genişletilmesini hedeflediklerini söyledi.
Deprem Riski ve Sanayi Güvenliği
Bursa Teknik Üniversitesi’nin sanayiye sunduğu katkılar sadece ekonomik alanda değil, aynı zamanda sanayi güvenliği konusunda da önemli adımlar içeriyor. Üniversite, Bursa OSB’nin depremselliği konusunda kapsamlı bir proje başlatmaya hazırlanıyor. Akademisyenler, bölgedeki zemin ve bina stokunun iyileştirilmesi için bir yol haritası hazırlayacak. Prof. Dr. Çağlar, bu proje ile amacın, üretim süreçlerini aksatmadan Bursa OSB’yi depreme dayanıklı hale getirmek olduğunu ifade etti. Öğrencilerin başarılarının TÜBİTAK yarışlarında da kendini gösterdiğine işaret eden Çağlar, özgün projeleriyle savunma sanayiinin önde gelen firmalarından TUSAŞ’tan destek almayı başardıklarını, iki öğrenci takımının TUSAŞ uçakları için alternatif malzemeler ve fikirler geliştireceğini aktardı.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.