İsrail'den İran'a misilleme: Tahran semalarında peş peşe patlamalar

Gazze'deki soykırımını her geçen gün artırarak saldırılarını Orta Doğu'nun geneline yayma çabasında olan İsrail, Lübnan'ın ardından İran'ı da vurmaya başladı. 26 Ekim gece geç saatlerde başlayan hava saldırıları kapsamında İsrail, Tahran'ı hedef aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İsrail'den İran'a misilleme: Tahran semalarında peş peşe patlamalar

İsrail yönetiminin Orta Doğu'da başlattığı ateşin her geçen gün yayıldığı süreçte İran da saldırıların hedefi oldu. Gazze'deki katliamına her gün yenisini ekleyerek saldırılarının çapını genişleten ve Lübnan'ı da hedef alan İsrail, 26 Ekim Cumartesi gecesi İran'a da saldırdı.

İSRAİL ORDUSU SALDIRIYI TEYİT ETTİ

ntv.com.tr'de yer alan bilgiye göre İsrail ordusu İran'daki askeri bölgelere nokta atışı saldırılar düzenlendiğini açıkladı. İsrail ordu sözcüsü, "İran'daki rejimin son dönemde İsrail'e yönelik saldırılarına cevap olarak askeri noktaları hedef alınıyor" ifadelerini kullandı. 

Gece saat 02.00'de yapılan ilk saldırının ardından sabah saatlerinde Tahran'a ikinci dalga saldırısı başladı. Tahran semalarında yaşanan patlamaların hava savunma sistemlerinin atılan füzelere karşılık vermesinden de kaynaklandığı belirtildi.

ASKERİ ÜSLER VE TAHRAN HEDEF ALDINDI 

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu.

Fars Haber Ajansının haberinde, "Siyonist rejimin saldırısında Tahran'ın batısı ve güneybatısındaki bazı askeri üslerin hedef alındığı görülüyor." ifadelerine yer verildi.

İran devlet televizyonu da başkent Tahran'daki patlama haberlerini doğruladı.

Haberde, "patlamanın kaynağının henüz belli olmadığı" aktarılırken "bazı patlama seslerinin ise hava savunma sistemlerinden kaynaklandığı" bilgisi verildi.

HAVALİMANLARINDA OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YOK

Yarı resmi Tesnim Haber Ajansı ise olayla ilgili detayların daha sonra açıklanacağını belirterek, Tahran'daki Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı ile Mehrabad Havalimanı'nda olağanüstü bir durum yaşanmadığını bildirdi.

Haberde, sosyal medyada patlamaya dair yayınlanan görüntülerin bir kısmının eski olduğunun tespit edildiği ve bu geceki patlamalarla ilgili olmadığı ifade edildi.

Öte yandan yarı resmi Mehr Haber Ajansı, Tahran'daki petrol rafinerisinden görüntüler paylaşarak, rafineride herhangi bir patlama yaşanmadığını aktardı.

Konuya ilişkin İranlı yetkililerden henüz açıklama gelmedi.

ABD PATLAMALARDAN HABERDAR 

tehrantimes.com'un haberine göre üst düzey bir Amerikalı askeri yetkili, El Cezire'ye yaptığı açıklamada, ABD'nin İran'daki patlamalardan haberdar olduğunu ve durumu yakından izlediğini söyledi.

Patlamalara rağmen şu ana kadar füze patlaması veya hava bombardımanına ilişkin herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Tahran'daki güvenlik kaynakları IRIB'e ses patlamasının kaynağını araştırdıklarını bildirdi. Bu seslerden bazılarının hava savunma sistemlerinden kaynaklandığını belirttiler.

ABD SAVAŞ UÇAKLARI DA DEVREDE 

Haber kaynakları ayrıca ABD ve İsrail savaş uçaklarının Ürdün, Irak ve Suriye üzerinde uçtuğunu bildiriyor.

Irak ve Suriye'de çok sayıda patlamanın meydana geldiği bildirilirken, Suriye ordusunun hava savunma sistemleri harekete geçirildi.

Devlet haber ajansı SANA'nın haberine göre, patlamalar Suriye'nin başkenti Şam'da meydana gelirken, Suriye hava savunma sistemleri düşman hedefleri vurmaya devam ediyor.

Lübnan merkezli haber ajansı El Mayadin de Irak muhabirinin Diyala ve Selahaddin vilayetlerinin dışında patlama sesleri duyduğunu bildirdiğini aktardı.

SURİYE'DE EŞ ZAMANLI PATLAMALAR

İran'ın başkenti Tahran'daki patlamalarla eş zamanlı olarak Suriye'nin başkenti Şam ve Humus ilinde de patlamalar meydana geldiği bildirildi.

Suriye'deki rejimin ajansı SANA'nın haberinde, Şam yakınlarında patlama seslerinin duyulduğu belirtildi.

Rejime yakın sosyal medya hesaplarına göre, Humus'ta da patlama sesleri duyuldu.

Şam ve Humus'ta Hizbullah ile İran destekli gruplar yoğun varlık gösteriyor.

Dünya