Nepal'de yolcu uçağı kalkıştan hemen sonra düştü: Çok sayıda ölü var

Nepal'in Katmandu kentinden Pokhara'ya gitmekte olan Saurya Havayolları uçağı Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış sırasında düştü. Havaalanı Sözcüsü Premnath Thakur yaptığı açıklamada, uçaktaki 18 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Nepal'de yolcu uçağı kalkıştan hemen sonra düştü: Çok sayıda ölü var

Saairya Havayolları'na ait bir uçak Katmandu Tribhuvan Uluslararası Havalimanı'na düştü. Kazanın çarşamba sabahı saat 11.00 sıralarında Pokhara pistinden kalkış sırasında meydana geldiği söyleniyor. Korkunç kazada 18 kişi yaşamını yitirdi.

Uçakta 19 kişi bulunuyordu

Havaalanı kaynaklarına göre uçakta mürettebat ve personelin de aralarında bulunduğu 19 kişi bulunuyordu. İtfaiye ve güvenlik personeli uçağın düştüğü yerdeki yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

18 kişi hayatını kaybetti

Güvenlik kamerasına yansıyan anlarda, uçağın yere çakılmasıyla birlikte alev topuna döndüğü görüldü. Bölgeye itfaiye ekipleri gönderildi.

Havaalanı Sözcüsü Premnath Thakur yaptığı açıklamada, uçaktaki 18 kişinin hayatını kaybettiğini, pilotun kazadan yaralı olarak kurtulduğunu belirtti.

Havaalanı Güvenlik Şefi Arjun Chand Thakuri ise Pokhara şehrine giden uçakta bakım kontrolleri için mürettebatla birlikte 17 teknisyen bulunduğunu aktardı.

Ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

 

 

Dünya