İngiltere’ye elektronik izinsiz girilemeyecek: Uygulamaya Türkiye dahil mi?
Avrupa Birliği dahil, dünyanın dört bir yanındaki 48 ülke vatandaşları İngiltere’ye giriş için artık Elektronik Seyahat İzni (ETA) almak zorunda... Peki Türkiye de bu ülkelere dahil mi? İşte detaylar...
Yeni uygulama ile İngiltere'ye girmek için vizeye ihtiyaç duymayan yolcuların yeni dijital kayıt programı aracılığıyla seyahat öncesi Elektronik Seyahat İzni (ETA) alması gerekiyor.
CNN International’ın aktardığına göre Birleşik Krallık'a seyahat etmek için vizeye ihtiyaç duymayanlar, seyahatten önce ülkeye girişi önceden onaylayan bir elektronik seyahat izni olan ETA'ya ihtiyaç duyacak.
48 ülke içinde Türkiye bulunmuyor
Program 2024 yılında Körfez İşbirliği Konseyi vatandaşları için başlatıldı ve daha sonra her yıl ABD, Kanada ve Avustralya'dan İngiltere'ye giriş yapan altı milyon yolcu da dahil olmak üzere Avrupalı olmayan diğer yolculara uygulanmaya başladı.
Program, Birleşik Krallık'a turizm ve iş amaçlı altı aydan kısa süreli ziyaretler için geçerli. Kısa süreli eğitim ve izin verilen ücretli görevler de dahil olmak üzere birkaç başka ETA kategorisi daha bulunuyor. Bunlar Birleşik Krallık hükümetinin web sitesinde listelendi.
Vize mi değil mi?
Bazı kişiler bunu vize olarak adlandırsa da, aslında bu bir vize muafiyeti olarak tanımlanıyor.
Vatandaşlıkları Birleşik Krallık'a girmek için vizeye ihtiyaç duydukları anlamına gelen yolcuların yine de vize başvurusunda bulunmaları gerekecek. Ancak bunun üzerine ETA almaları gerekmeyecek.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.