Fransa'da Macron’a tokat atan saldırgana 18 ay hapis

Fransa’da tokalaşmak için yanına yaklaşan Cumhurbaşkanı Macron’a tokat atan saldırgan jet hızıyla yargılandı ve 18 ay hapis cezasına çarptıldı. Cezanın 14 ayı tecil edilen saldırgan 4 aylık süreyle cezaevine gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Fransa'da Macron’a tokat atan saldırgana 18 ay hapis

Valencia Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Savcı Alex Perrin, saldırgan Damien Tarel’in 18 ay hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı ayrıca 28 yaşındaki Tarel’in kamu görevi almasına ve oy kullanmasına kati yasak getirilmesini, silah sahibi olmasının da 5 yıllığına yasaklanmasını istedi.

Saldırgan Tarel ise savunmasında Macron’un ülkenin düşüşünü temsil ettiğini tokadı önceden planlamadığını söyledi.

Daha sonra mahkeme kararını açıkladı. Tarel’e 18 ay hapis cezası verildi ve cezanın 14 ayını tecil edildi. Tarel, cezasının 4 ayını geçirmek üzere cezaevine gönderildi.

Fransa kanunları, benzer suçlarda en fazla 3 yıl hapis ve 45 bin avro para cezası öngörüyor.

Macron, Tain-l'Hermitage kentinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaşmıştı. Cumhurbaşkanı'nın yaklaştığı kişi, bir eliyle kolunu tuttuğu Macron’a diğer eliyle tokat atmıştı.

Saldırgan, Macron’a tokat atarken 11'inci veya 12'nci yüzyıllarda Fransız kralları ve şövalyelerin savaşlarda kullandığı nara olarak bilinen "Montjoie Saint-Denis!" şeklinde bağırmış, cümlesini "Kahrolsun Macronculuk" diyerek bitirmişti.

Dünya
Bu konularda ilginizi çekebilir