BM'den Suriye'ye 1,3 milyar dolar yardım hedefi
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Genel Sekreter Yardımcısı Abdallah Dardari, Suriye’de altyapının yeniden inşasını desteklemek amacıyla üç yıl boyunca toplam 1,3 milyar dolarlık yardım sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.
Dardari, verdiği röportajda: “Suriye’ye yatırım yapmak artık sadece insani değil, aynı zamanda küresel kamu yararı olarak değerlendiriliyor.” dedi. BM yetkilisi, bu planın yalnızca bir mali hedef değil, yapay zeka uygulamalarından sosyal koruma programlarına kadar çok boyutlu bir kalkınma stratejisi olduğunu belirtti.
Özellikle Suudi Arabistan ve Türkiye tarafından da desteklenecek
Plan kapsamında sağlanacak fonların yalnızca BM tarafından değil, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve bölgedeki bazı ülkeler — özellikle Suudi Arabistan ve Türkiye — tarafından da desteklenmesi öngörülüyor. Dardari, bu çok taraflı finansman modelinin sürdürülebilirliği açısından kritik olduğunu vurguladı.
Suriye konulu özel bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek
Önümüzdeki hafta Washington DC’de düzenlenecek olan IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının oturum aralarında Suriye konulu özel bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek. Dardari, bu buluşmanın “uluslararası toplumun Suriye’ye destek vermeye hazır olduğuna dair önemli bir mesaj” olduğunu söyledi. Toplantıda, Suriye’nin IMF’den Özel Çekme Hakları (SDR) çerçevesinde destek alması ve Dünya Bankası ile yeni projeler üzerinde müzakere edebilmesi gibi başlıklar ele alınacak. Dardari’ye göre bu gelişmeler, ülkenin ekonomik toparlanması açısından “önemli fırsatlar” sunuyor.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.