ABD Temsilciler Meclisi, Alphabet'ten Biden yönetimiyle yazışmalarını açıklamasını talep etti
ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, Google ve YouTube'un ana şirketi Alphabet'ten eski Başkan Joe Biden yönetimiyle yazışmalarını açıklamasını istedi.
The Hill gazetesinin haberine göre Komite, Alphabet'in Biden yönetimiyle içerik denetleme politikaları konusundaki yazışmalarını incelemeyi amaçlıyor.
Jordan, bu kapsamda Alphabet Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai'ye yazdığı mektupta önceki yönetim ve ilgili birimlerinin yanı sıra yönetim dışındaki şirket ve gruplarla iç yazışmaları da teslim etmesini istedi.
Mektupta, "Komite, Alphabet'in yan kuruluşu YouTube'un federal hükümetin sansür rejiminin doğrudan katılımcısı olduğunu ortaya çıkardı." ifadesine yer verildi.
Komitenin internet ortamındaki içeriklere yönelik yeni mevzuat geliştirilmesi için konuya dair bilgi sahibi olmak istediği vurgulanan mektupta, "Komite, öncelikle yürütme organının konuşmayı sansürlemek için şirketler ve diğer aracılarla nasıl ve ne ölçüde baskı ve işbirliği yaptığını anlamalıdır." ifadesi kullanıldı.
"Bildiğimiz kadarıyla Alphabet, Biden yönetiminin konuşmayı sansürleme girişimlerini benzer şekilde reddetmedi"
Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in Biden yönetiminden 2021'de Kovid-19 salgını içeriklerinin kısıtlanması için baskı gördüğünü ve bunu o dönemde açıklayamadığı eleştirisi hatırlatılan mektupta, "Bildiğimiz kadarıyla Alphabet, Biden yönetiminin konuşmayı sansürleme girişimlerini benzer şekilde reddetmedi." değerlendirmesinde bulunuldu.
Google Sözcüsü Jose Castaneda, yaptığı açıklamada, teknoloji firmasının "ifade özgürlüğüne bağlılığına dayanarak politikalarını bağımsız şekilde nasıl uyguladığını Komiteye göstermeye devam edeceğini" belirtti.
Değerli ekonomim.com okurları,
ekonomim.com ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da ekonomim.com sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar ekonomim.com yorum alanında paylaşılamaz.
ekonomim.com yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, ekonomim.com bu sorumluluğu üstlenmez.
ekonomim.com'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.