Kırmızı listedeki nadir tür kara akbaba görüntülendi!

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan kara akbaba sürüsü görüntülendi. Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi’nde bulunan kara akbaba ‘doğa çöpçüsü’ olarak biliniyor.

Haber Merkezi |

Uluslararası Doğa Koruma Birliği (IUCN) Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi çerçevesinde koruma altında bulunan kızıl akbabalar sürü halinde cep telefonu kamerası ile anbean kaydedildi. 

Türkiye'de yaşayan en nadir tür

Türkiye'de yaşayan en nadir akbaba türü olan ve leşlerin kemik parçalarıyla beslendiği için 'doğa çöpçüsü' olarak da seçilen kara akbaba, Ardahan-Çıldır kara yolunda görüntülendi. 

Kara akbabalar sürü halinde görüldü

Ardahan-Çıldır kara yolunun eski Beyrehatun köyü mevkisinde IUCN Kırmızı Listesi'nde koruma altında bulunan kara akbabalar sürü halinde cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Kara yolunu kullanan vatandaşlar, yol kenarında sürü halindeki akbabaları cep telefonu ile görüntüledi.

2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı? Eczacılardan ilaçta kur farkına tepki: Bulunamayan ilaç sıkıntısı artacak Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı