Hatay’ın hâlâ bize çok ihtiyacı var!

Hatay’da sürdürülebilir ve onarıcı üretime geçmek üzere çaba gösteren çiftçilerin toplu alım desteğine ihtiyaçları var. Yapılacak toplu alımlar hem üretimlerinin hem de toprağın, suyun ve biyolojik çeşitliliğinin devamlılığını sağlayacak.

Haber Merkezi |

Narenciye sezonu yaklaşıyor. Bir yandan üzerinden 20 ay geçmesine rağmen hâlâ depremin diğer yandan da iklim krizinin yıkıcı etkilerine karşı ayakta durmaya çalışan Hataylı çiftçiler, ürünlerine alıcı bulmaya çalışıyor. Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin Hatay’da tarımsal üretimde dirençli ve sürdürülebilir sistemler kurmak üzere destek olduğu çiftçiler doğa dostu üretime geçerek hem topraklarını onarıyor hem çeşitliliği koruyor hem de girdi maliyetlerini düşürüyor.

Hatay’da sürdürülebilir ve onarıcı üretime geçmek üzere çaba gösteren çiftçilerin özellikle mandalina, portakal, limon için toplu alım desteğine ihtiyaçları var. Yapılacak toplu alımlar hem üretimlerinin hem de toprağın, suyun ve biyolojik çeşitliliğinin devamlılığını sağlayacak.
Hataylı üreticilerin ürettiği ürünlerin satış kanallarına ve hikâyelerine web sitesinden ulaşılabiliyor: www.hatayicinbirlikte.org

Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler