Bodrum'da jet ski rezaleti: Yangın söndürme uçağına engel oldu

İspanya'nın gönderdiği yangın söndürme uçağı, Bodrum açıklarında denizden su alıp kalkış yapmaya hazırlanırken, bir jet skiye çarpmamak için motorlarını durdurdu. Uzun süre denizin üzerinde kalan uçak daha sonra yeniden havalandı.

This browser does not support the video element.

Türkiye'nin yangınlarla mücadelesi 8. gününe girirken Avrupa'dan gelerek yangınla mücadele eden yangın söndürme uçağının önüne bir jet ski atladı. Kaza yapmamak için motorlarını durduran uçak uzun süre kalkış yapamadı.

Muğla'daki yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman personelinin yanı sıra asker, polis, itfaiye ve kurtarma ekipleri ile gönüllü vatandaşlar omuz omuza çalışıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Deviz Kuvvetleri Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de söndürme çalışmalarına denizden destek oluyor.

Yangın söndürme çalışmalarına, Azerbaycan'dan 1 helikopter ile 105 itfaiye personeli, İspanya ile Rusya'dan 2'şer yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı, 2 helikopter katılıyor.

Komşunun 1 milyon dönüm arazisi tehdit altında Esenyurt'ta bir lojistik firmasında yangın Yeni Milli Eğitim Bakanı Özer: Önceliğim yüz yüze eğitim Atina'da orman yangınları devam ediyor Milas'ta yangın Kemerköy Termik Santrali'ne dayandı İspanya'dan gelen uçaklar yangına müdahale ediyor