Ukrayna'nın EURO 2020 forması Rusya ile krize neden oldu

Rusya ile Ukrayna, bu kez EURO 2020 başlamadan Ukrayna'nın hazırladığı üzerinde Rusya'nın işgal ettiği Kırım'ın yer aldığı forma nedeniyle gerilim yaşadı.

Haber Merkezi | AA |

Ukrayna bu kez Rusya'ya forma ile gönderme yaptı. Ukrayra, EURO 2020 başlamadan üzerinde Kırım'ın da yer aldığı EURO 2020 formalarını tanıttı.

Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andriy Pavelko, EURO 2020'ye özel bir formayla katılacaklarını açıkladı.

Ukrayna'nın hazırladığı 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) formasının üzerinde, üzerinde "Zafer Ukrayna'nındır" ve "Zafer kahramanlarındır" yazdığını dile getiren Pavelko, Ukrayna'nın tümü adına mücadele edecekleri için, ülke haritasının oyunculara güç vereceğine inandıklarını söyledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da yeni dizaynı çok beğendiğini, formayı protesto edenlere cevap olarak, ulusal sembollerine hakarete müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Rusya'dan tepki gecikmedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, hazırlanan formanın, Rusya'ya ait Kırım'ı Ukrayna toprağıymış gibi göstererek imkansız bir illüzyon yaratma çabası olduğunu kaydetti. Zaharova ayrıca, formadaki sloganların da Nazilerin savaş naralarını andırdığını savundu.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar