UEFA'nın sitesinde skandal hata: Çeyrek finalist olarak Türkiye yerine Avusturya yer aldı

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan hata tepki çekti. Organizasyonun Fransızca sayfasındaki çeyrek finalistlerin belirlendiği haberde Türkiye yerine Avusturya tur atlamış gibi gösterildi.

Haber Merkezi |

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Son 8 takım arasında giren Türkiye, Hollanda ile eşleşti. Fakat UEFA'nın resmi internet sitesinin Fransızca sayfasında yer alan bir hata tepki çekti.

Çeyrek finalist olarak Türkiye değil, Avusturya'yı gösterdiler

CNN Türk'te yer alan habere göre UEFA'nın resmi internet sitesinde çeyrek finalistleri gösteren haberde Türkiye yerine Avusturya'nın son 8 takım arasına girdiği gösterildi. Haberin içeriğinde Türkiye'nin tur atladığı belirtildi fakat çeyrek final tablosunda Hollanda ile Avusturya'nın oynayacağı yer aldı.

İngilizce sayfada ise hata yapılmadı

UEFA'nın varsayılan olarak kullandığı İngilizce sayfasında ise bu hata yer almadı. Çeyrek final eşleşmelerini içeren kapakta ve haber içeriğinde doğru ülkeler yer aldı.

Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar Kredi kartından nakit çekemeyen çözümü böyle buldu: 1 yılda katlandı