Zorlu Enerji dolar cinsinden tahvil ihraç etmeye hazırlanıyor

Reel sektör borçlanmaları hız kesmezken, Zorlu Enerji de dolar cinsi borçlanma hazırlığında olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi |

Finansman arayışında son dönemde şirketlerin daha çok başvurmaya başladığı borçlanmalar sürüyor. Zorlu Enerji, ikinci yıldan sonra erken itfa özelliğine sahip beş buçuk yıl vadeli ve 800 milyon dolar büyüklükte tahvil ihracı gerçekleştireceğini açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre ihraç için yatırımcı turları düzenleyen Zorlu Enerji, 100'ü aşkın yatırımcının ilgi göstermesiyle sonuçlanan turların ardından 17 Ekim'de dolar cinsi tahvil ihraç edecek.

Zorlu Enerji, 10 Eylül'de de Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, BofA Securities, Emirates NBD Capital, Goldman Sachs International, HSBC ve JP Morgan'a yetki verildiği ve bu doğrultuda yatırımcı toplantıları düzenleneceği belirtmişti.

Türkiye'nin en zengin şehirleri belli oldu! Liste açıklandı: İşte zirvenin sahibi... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Satmayıp kiraya da vermeyince devlet boş eve el koydu! Yasa ilk kez uygulandı Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... Kaçak telefonda IMEI kırdırma devri bitti! Klonlanan hatlar tek tek kapanıyor Ünlü televizyon kanalı 155 kişiyi işten çıkardı, 27 yıllık programı kaldırdı