ZF, yeni nesil 8 vitesli otomatik şanzıman tasarladı

Teknoloji şirketi ZF, hibrit araçlar için yeni nesil 8 vitesli otomatik şanzıman tasarladı.

ZF, içten yanmalı motorların 2030 yılına gelindiğinde tüm yeni araçların en az yüzde 70'ini oluşturmaya devam edeceğini öngörüyor. Ancak, plug-in hibrit tahrik sistemi, motorda karbondioksit salınım oranını önemli ölçüde azaltabilir. Bu durum, yalnızca şarj ile günlük trafikte araç kullanmayı mümkün kılacak bir elektrik menziline ve elektrik gücüne bağlıdır. ZF, yeni nesil 8 vitesli otomatik şanzımanın şarjlı modeliyle bunun temelini attı.

Elektrikli motor, maksimum 160 kilowatt gücünde olup, 80 kilowatt‘lık aralıksız çalışma özelliği bulunuyor. İçten yanmalı motor devreye girmeden  450 Nm maksimum tork elde edilir. Bu sayede elektronik mod ile içten yanmalı mod arasında hızlı geçiş sağlanabiliyor. ZF, kendi bünyesinde geliştirilmesine ağırlık verdiği yeni nesil elektrikli motorlar ve bunlarda sargılı bakır tel yerine kaynaklı bakır çubuk kullandığı için, montaj hacminde ciddi bir artış olmuyor. “Saç tokası tekniği” olarak bilinen bu teknoloji, bakır yoğunluk seviyesinin önemli ölçüde artmasını sağlıyor ve böylece güç yoğunluğu üzerinde de belirleyici bir etkiye sahip oluyor.

Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı...