Yerli YETX, odağını yeraltına çevirdi

Yerli amfibi araç YETX, yetkinliklerini her geçen gün artırırken hedefine madenleri aldı. Aracın üretimini yapan Orso Off Road Solutions YETX’in 1000 metre derinlikte maden testlerine başladığını duyurdu.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA
Bursa Serbest Bölge’de üretime devam eden Orso Off Road Solutions tarafından üretilen yerli amfibi araç YETX, Kurtul Göleti’nde kurulan parkurda üstlenebileceği kritik görevleri başarıyla gerçekleştirerek su testlerini başarı ile tamamlamıştı. Aracın ihracatına devam ederken yetkinliklerini de her geçen gün geliştirmeye devam eden Orso Off Road Solutions, rotasını yer altına çevirdi.
Bir süre önce ABD’yi vuran Milton kasırgasının ardından kurtarma çalışmalarındaki görüntüleri ile de gündem olan YETX amfibi arazi aracı, yaklaşık 1000 metre derinliğindeki maden sahasına hünerlerini göstermek için Eczacıbaşı Holdinge bağlı Esan Madencilik tesislerinde teste başladı. İlk testte aracın maden sahaları için gelişime açık yönlerin tespitinin yapıldığı belirtilirken, bir sonraki testler için de çok sayıda veri toplandı.
Türkiye’nin yanı sıra dünyada birçok zorlu arazide çok farklı alanlarda kritik görevleri yerine getiren YETX’in yeraltı testlerini tamamlanması ile birlikte yer altı ve yer üstü kaynaklarının keşfi, madenlerdeki lojistik ve insan sevkiyatı gibi stratejik alanlarda görevler üstlenmesi planlanıyor.

BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler FETÖ firarisi gazeteci, Gülen'in nasıl öldüğünü saniye saniye anlattı HÜRJET bir ilki gerçekleştirdi! Ses hızının üzerine çıktı: İşte o anlar Milli SİHA’lar ‘GÖKKURT’ ile gücüne güç katacak! Daha uzağı vurabilecek