Yerli kozmetik firması Sinoz'a siber saldırı düzenlendi

Türkiye’nin yerli kozmetik markası Sinoz Kozmetik, uluslararası hackerlerin saldırısına uğradı.

Haber Merkezi |

E-ticaret üzerinden 15 yıla yakın süredir satış yapan Sinoz Kozmetik'in sinoz.com.tr adlı web sitesine hackerler tarafından saldırı yapıldığı ve saldırının yurtdışı kaynaklı olduğu iddia edildi.

Kvkk.gov.tr sitesindeki habere göre Sinoz kozmetiğe ait 1 milyon 300 bin müşterinin ad, soyad ve e posta bilgilerine ulaşıldı.

Firmanın saldırı ile ilgili teknik tedbirleri aldığı bildirildi. Konuyla ilgili Sinoz Kozmetik yöneticilerinden şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Son zamanlarda artan siber saldırılara karşı birçok şirketin tehdit altında olduğu ve özellikle ülkemizin yerli ve milli markalarına yönelik saldırılarda artış gözlemlendi.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar