Türkiye'de EMEA ve globalden hızlı büyüdü

ABD merkezli otomasyon ürün ve hizmetleri sağlayan Rockwell Automation, Türkiye'de rekor büyüme gerçekleştirdi. DÜNYA’ya konuşan Rockwell Automation EMEA Bölgesi Endüstriyel Hizmetlerden Sorumlu Başkanı Marc Baret, yatırımların süreceğini belirtti.

Hilal SARI

ABD’li otomasyon devi Rockwell Automation’ın EMEA Bölgesi Endüstriyel Hizmetlerden Sorumlu Başkanı Marc Baret ve Türkiye Ülke Direktörü Ediz Eren, Türk sanayisinin dijital dönüşümünde önemli bir rol oynayan şirketin eylül sonunda biten mali yılda Türkiye’de Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinden (EMEA), EMEA bölgesinin ise globalden daha hızlı büyüdüğünü belirtti.

Şikago’da gerçekleşen ve 40’tan fazla ülkeden 20 bin katılımcıyla gerçekleşen yıllık Automation Fair etkinliğinde DÜNYA’ya konuşan Rockwell Automation EMEA Bölgesi Endüstriyel Hizmetlerden Sorumlu Başkanı Marc Baret, endüstriyel otomasyon hizmetlerinin EMEA’daki büyümesinin donanımlara göre daha hızlı olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi: “Hizmetlerde EMEA globalden daha hızlı büyüdü. Türkiye ise EMEA ortalamasından da hızlı büyüdü. Bu trendin devam edeceğini öngörüyoruz. Türkiye’deki varlığımız nispeten küçük fakat çok hızlı büyüyen bir pazar. Türkiye’de çok büyük bir makine üreticisi (OEM) pazarı var. Türk makine üreticilerinin tesislerinin yenilenmesi ve makine tasarımının iyileştirilmesi anlamında çok ciddi bir fırsat görüyoruz. Türkiye bizim için çok ilginç ve hızlı büyüyen bir pazar ve bu nedenle bu pazardaki yatırımlarımız devam edecek.”

Hisseleri New York Borsası’nda işlem gören Rockwell Automation 80’den fazla ülkede yaklaşık 23 bin çalışanıyla hizmet veriyor. Şirketin Türkiye Ülke Direktörü Ediz

Eren Türkiye gibi gelişen pazarlarda otomasyon için potansiyelin çok daha iyi olduğunu belirterek “Türkiye’de en çok karşılaştığımız ihtiyaç eski sistemlerden yeni sistemlere dönüş yani modernizasyon, üretim hattının genişletilmesi ve yeni özellikler eklenmesi. Fakat on yıl sonra yeni bir modernizasyon daha gerekecek, modernizasyon hiç bitmeyen bir iş” dedi.

Arıza süresini dörtte bire indirdik, hedef sıfır!

Piyasanın iyi hizmet ve kaliteli ürüne aç olduğunu vurgulayan ve hizmetlerde uzun vadeli ‘kazan-kazan’ anlayışını benimsediklerini belirten Eren şöyle devam etti: “Örneğin Türkiye’de bir lastik fabrikasında yaptığımız bakım anlaşmasında bir yıl önce makinelerde kaç kez arıza olduğuna bakıp kök nedenleri araştırarak bu arızaları neredeyse dörtte birine indirdik. Hedef sıfır!”

Her iki sanayiciden biri siber saldırıya uğradı

Rockwell Automation EMEA Başkanı Susana Gonzales, Automation Fair 2019’da yaptığı sunumda siber suçların yükselişte olduğuna ve son iki yılda şirketlerin toplam zararının 11.7 milyar dolar olduğuna dikkat çekti. Rockwell Automation tarafından müşterilerine yapılan bir anket sonuçlarını açıklayan Gonzales “Sanayi üreticilerinin yüzde 53’ü son iki yılda tesislerinde bir siber güvenlik ihlali yaşamış” diye konuştu. Şirketlerin dijital dönüşümlerine destek olmak adına EMEA Connected Enterprise Danışman Ekibi kuracaklarını açıklayan Gonzales müşterilerinin karşılaştığı en yeni zorluklardan birinin veri/ sistem güvenliği olduğunu belirtti. EMEA bölgesindeki müşterilerin geçen yıla göre daha azının ‘planlama’ safhasından ‘birşeyler yapma’ safhasına geçtiğini belirten Gonzales en önemli itici gücün IT güvenliğine yönelik endişeler olduğunu olduğunu belirtti.

Veriyi toplamak zamanın yüzde 80’ini alıyordu

Üretimde Veri Bilimi başlıklı toplantıda konuşan Rockwell Automation Kurumsal Hesaplar ve Yazılım’dan sorumlu Başkan Yardımcısı John Genovesi fabrika düzeyindeki verilerin analiz edilebilir akıllı veriye dönüştürülmesi sürecini bir yıldan birkaç aya indirdiklerini belirterek “Dijital projelerde zamanın yüzde 80’i veriyi toplamaya gidiyordu. Biz bu süreyi FactoryTalk gibi uygulamalarla ciddi anlamda kısaltıyoruz. Geleneksek IT’nin bir yılda yaptığı işi birkaç ayda yapabildik" dedi.

İstanbullular dikkat! Hava bir anda soğuyacak, tarih belli oldu Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor 2024'te mi 2025 yılında mı emekli olunmalı? Özgür Erdursun yanıtladı