Turkcell, 90 milyon dolarlık finansman sağladı

Turkcell her biri 10 yıl vadeli 3 dilimden oluşan toplam $90 mln dolar kredi sağladı

Haber Merkezi | Reuters |

Turkcell Ericsson'dan ürün tedariki için her biri 10 yıl vadeli 3 dilimden oluşan toplam 90 milyon dolar kredi sağladı.

Turkcell'den KAP'a Cuma günü piyasa kapanışı sonrası yapılan açıklamada, "Şirketimiz, Ericsson AB ve Ericsson Telekomünikasyon'dan tedarik etmekte olduğu ürün ve servislerin finansmanı amacıyla, İsveç İhracat Kredi Kuruluşu (EKN) sigortası kapsamında ING BANK ve AB Svensk Exportkredit ile her biri 10 yıl vadeli 3 dilimden oluşan toplam 90 milyon ABD doları tutarında kredi anlaşması imzalamıştır" denildi.

Açıklamaya göre her bir dilimin 15 ay kullanım süresi olup, son dilim 2024 Nisan ayına kadar kullanılabilecek. Dilimlerin geri ödemeleri yılda 2 eşit taksit halinde yapılacak ve yıllık toplam maliyetleri sabit %3.04 olacak.

Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı