Santa Farma, genel merkezine de ‘Sıfır Atık’ belgesi aldı

Santa Farma İlaç’ın Kocaeli GEBKİM’de yer alan fabrikasının ardından, Şişli’de bulunan Genel Merkez binası da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Sıfır Atık Belgesi aldı.

Haber Merkezi |

Santa Farma’nın gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak adına bütün iş süreçlerini bu bilinçle yürüttüğünü kaydeden Santa Farma İlaç Başkan Yardımcısı Sami Kiresepi, ekolojik dengeyi korumak üzere, kaynakların verimli kullanılması ve oluşan atıkların geri dönüşüme kazandırılması yönündeki çalışmalarını geliştirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

356 ton atık topladı

Kiresepi, “Gerek fabrikamızda gerekse Genel Müdürlük binamızda geçtiğimiz yıl, başta kağıt olmak üzere cam, plastik, metal, bitkisel yağ, madeni yağ ve organik olarak yaklaşık 356 ton atık topladık. Toplanan atıkların, 209,5 tonu kağıt, 11,5 tonu cam, 44,9 tonu plastik, 23,2 tonu metal, 3 tonu bitkisel yağ, 63,4 tonu organik atık ve 20 kilogramı da madeni yağlardan oluştu. Toplanan atıkların geri dönüşümü neticesinde; 41,4 ton sera gazı etkisi azaltılırken, 1 milyon 134 bin 303 kilowatt saat enerji tasarrufu da sağlanmış oldu. Bunun dışında geri dönüşümle 3 bin 562 adet ağaç kurtarılırken, 44,1 kilogram hammadde ve yaklaşık 733 varil petrol tasarrufu elde edilmiş oldu.” diye konuştu.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak