Sancak, Ar-Ge çalışmalarıyla ürün portföyünü genişletiyor

Üretimde Ar-Ge çalışmalarının önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Sanacak Endüstriyel AŞ Satış ve Pazarlama Müdürü Serhat Tahincioğlu, seperatör gruplarında yaklaşık iki yıldır Ar-Ge çalışmaları yaptıklarını ve bu çalışmaların neticesinde önemli girdiler elde ettiklerini ifade etti.

Geliştirdikleri ürünlere ilişkin bilgi veren Tahincioğlu, “Seperatör konusunda alüminyum gövdeden oluşan inovasyon confort serisinde yer alan tortu pislik ayırıcı, hava ayırıcı, denge kabı, kombine denge kabı gibi önemli ürünler geliştirdik. Bu ürünler daha kullanışlı. Ayrıca ürünlerimizin kalite ve sertifikasyon olarak herhangi bir engeli bulunmuyor. Yaptığımız Ar-Ge çalışmalarıyla ürün gamımızı daha fazla genişleteceğiz” diye konuştu.

Üretim kapasitesi ve istihdamı artırmayı hedefliyor

2020’de üretim ve istihdam alanında çeşitli yatırımları planladıklarını kaydeden Tahincioğlu, “Üretim bandımıza dört CNC tezgâhı, üç işleme makinesi ilave ettik. Yaptığımız bu yatırımlarla hem ciro hem de istihdamımızı artırmayı hedefl iyoruz. Yeni dönemde üretime aldığımız küresel ve kelebek vanalarımızın piyasada orta vadede karşılık göreceğini tahmin ediyorduk. Tahminimizin aksine içinde bulunduğumuz bu dönemde ürünlerimizi pazarda daha hızlı bir şekilde karşılık buldu. Bu durum bizi pozitif yönde motive etti ve yatırım yapma konusunda daha da cesaretlendirdi” diye konuştu.

2020’de yurtdışı projelere odaklandıklarının altını çizen Tahincioğlu, “2019 ülkemiz yatırımları açısından sıkıntılı geçmiş olabilir. Ancak yine de Sancak bu dönemde ülkemizde önemli projelerde yer aldı. 2020’de odak noktamız yurtdışındaki projelerde de yer almak. Bu bağlamda hem ihracatımızı arıtmak hem de ülkemizin döviz girdisini artırmayı hedefl iyoruz” dedi.
Özellikle satış sonrası hizmetin müşteriler için temel kriterler arasında yer aldığının altını çizen Tahincioğlu, şunları kaydetti: “Satış sonrasındaki her ürünümüz kanunen kabul gördüğü müddet süresince garantimiz dâhilinde. Amacımız sorunun parçası olmak yerine müşterilerimizin gerçek bir çözüm ortağı olarak öne çıkmak.”

MARKALAŞMA VE BİLİNİRLİĞE ODAKLANDI

Sektörde daha etkin olabilmek adına markalaşma ve bilinirliğe odaklandıklarının altını çizen Serhat Tahincioğlu, “Piyasada bilinirlik hem iş hem de prestij açısından önemli. Bu kapsamda ihracat alanında yapacağımız çalışmaların firmamızın markalaşma faaliyetlerine olumlu anlamda yansıyacağını öngörüyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Yan parça sanayisi alanında 2019 yılının zorlu bir dönem olduğunu kaydeden Tahincioğlu, “Buna mukabil sektörümüze de söz konusu durgunluk fazlasıyla yansıdı. Ekonomik alanda yapılan faiz indirimleri ve teşviklerin Türkiye’de ikinci yarıdan itibaren daha etkin bir ilerleme sağlamasını bekliyoruz. Bu bağlamda ekonomik göstergelerdeki gidişatın kısa sürede dengeleneceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim?