Samsung CEO’suna yolsuzluk suçlamasıyla 2,5 yıl hapis cezası

Samsung Electronics'in varisi ve fiili yöneticisi Lee Jae-yong, yolsuzluk suçlamasıyla 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Merkezi |

Samsung Electronics varisi ve fiili yöneticisi olan Lee Jae-yong, eski Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye' ve yardımcısı Choi Soon-sil'e, ölen Samsung Başkanı Lee Kun-he'nin yerine geçtikten sonra hükümet desteği sağlamak için rüşvet vermekten suçlu bulunarak 2,5 sene hapis cezasına çarptırıldı.


Yapılan ilk duruşmanın ardından, Jae-yong beş yıl hapis cezasına çarptırılırken, ceza 2018'de ertelenmiş, ancak Güney Kore Yüksek Mahkemesi Ağustos 2019'da kararı bozarak yeniden yargılamaya başlamıştı.

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: Tam bir sefillik 'Devlet büyükleri Togg’u neden makam aracı olarak tercih etmiyor?' İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor