ODE Yalıtım, Eskişehir’de inovasyon merkezi kurdu

Katma değerli üretim çalışmaları kapsamında Ar-Ge yatırımlarını hızlandıran ODE Yalıtım, Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde Greentech Ar-Ge adında bir inovasyon merkezi kurdu.

Haber Merkezi |

Türkiye'de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75'in üzerinde faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım, yatırımlarına devam ediyor. Eskişehir'de 100 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği yeni üretim tesisinin inşaatına devam eden şirket, aynı zamanda Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini artırmak için bir inovasyon merkezi kurdu. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde kurulan Greentech Ar-Ge adlı merkezin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte ODE Ar-Ge birimi de bu merkezin bünyesine geçti.

"TÜBİTAK, KOSGEB ve AB projelerine odaklanacağız"

Greentech Ar-Ge hakkında bilgi veren ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ozan Turan, "ODE Yalıtım olarak küresel yolculuğumuzdaki en önemli gücümüzü Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önem ile bu alandaki yatırımlarımız oluşturuyor. Bu bakış açısıyla Eskişehir fabrikamızda dünya standartlarında bir Ar-Ge birimi kurup güçlü bir mühendis kadrosu oluşturmuştuk. Bu birimimiz hem tek başına hem de TÜBİTAK iş birliği ile projelere imza attı. Şimdi bu alandaki çalışmalarımızı bir adım ileri taşımak için Greentech Ar-Ge'yi kurduk. Artık TÜBİTAK projelerine ek olarak KOSGEB projeleri geliştirecek, ayrıca Avrupa Birliği projelerine yönelik çalışmalar da yaparak uluslararası arenada etkinliğimizi daha da artıracağız. Öte yandan üniversite-sanayi iş birliği ile daha fazla Ar-Ge odaklı çalışmayı ve farklı sektörlerdeki Ar-Ge merkezleriyle ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Cironun yüzde 3'ü Ar-Ge ve dijitalleşmeye

Greentech Ar-Ge'de hem yalıtım, hem de farklı sektörlere hitap edecek yenilikçi ürünler geliştirmeyi planladıklarını anlatan Ozan Turan, bunun için bir taraftan mevcut hammaddeler ile ürün geliştirirken diğer taraftan konvansiyonel olmayan hammaddeler de kullanarak inovatif ürünler geliştirmek üzere projeler geliştireceklerini aktardı. Bu kapsamda gelecek üç yıl içinde ODE'nin cirosunun yüzde 3'ünü Ar-Ge ve dijitalleşmeye ayıracaklarını bildiren Turan, “Ar-Ge ekibimizi de üç kat büyüteceğiz." diye konuştu.

Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar