Numeko/Honeywell Academy gelecek için yönetici eğitimleri verecek

İş sağlığı ve güvenliği konusunda firmalara hem uygulamalı hem de teorik eğitim veren Numeko/Honeywell Academy, 2020 yılında yönetici eğitimleri vermeye hazırlanıyor.

Numeko Academy yönetici eğitimleri alanında verilecek eğitimlerle ilgili İngiltere’de partner olacakları bir firmayla görüşmelerini sürdürüyor. Yönetim ve liderlik becerileri başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği yöneticileri için yeni programlar başlattıklarını söyleyen Numeko Acedemy Genel Müdürü Onur Ataman, "Fabrika ve iş yerlerinde bu alanda kurulan sistemler olabilir. Sonuç itibariyle bu sistemleri kurmak için gereken teknik becerinin yanında insanlara ulaşabilmek için daha farklı beceriler gerekiyor. Bu noktada yeni programlarımızla katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin önde gelen global firmalarına iş sağlığı alanında çeşitli eğitimler verdiklerini anlatan Ataman, “Numeko Academy, 2019 Eylül ayından itibaren dünya devi Honeywell ile yeni bir işbirliğine imza attı. Türkiye ve çevre ülkeleri de kapsayacak şekilde bölgemizin yetkili tek Honeywell Akademisi oldu. Tuzla’da kurulu akredite eğitim platformları ve yetkin eğitmenleriyle özellikle yüksekte ve kapalı alanlarda çalışma konuları başta olmak üzere birçok alanda eğitim hizmetleri sunuyor” dedi.

Beceri kazanmaya dayalı eğitim yaklaşımı

Eğitimlerini plaza içerisinde dış hava koşullarından etkilenmeden ve platform üzerinde uygulamalı olarak veren sayılı firmalardan olduklarına dikkat çeken Ataman, ülkemizdeki iş sağlığı bilincini farklı bir noktaya taşımak istediklerini aktardı.

Ataman, “Ayda bir çatı kontrolü yapacak ya da üç ayda bir kontrol amaçlı yükseğe çıkacak personelin endüstriyel güvenlik kurallarına göre hareket etmesi gerekli. Doğru eğitimle doğru ekipmanı birleştirmelisiniz. Personellerinizi yüksekte çalışma teknisyeni olarak eğitmek bu noktada doğru bir yaklaşım olmayabilir. Ancak bu tür ihtiyaçlarınız için bu meslek gruplarından destek almak daha uygun” dedi.

SANAL GERÇEKLİKLE YÜKSEKTE ÇALIŞMA DENEYİMİ

İş sağlığı konusunda 2020 hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Onur Ataman, 2020’de farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirtti. Numeko/Honeywell Academy olarak sahip oldukları birçok aracı müşterilerine ve iş sağlığı alanında bilgi almak isteyen herkesin erişimine açtıklarını belirten Ataman, VR gözlükleriyle yükseğe çıkmadan yüksekte çalışma deneyimi yaşatabildiklerini kaydetti. Ataman, bu alanda hizmetlerini sürekli geliştirdiklerini anlatarak bilinç düzeyinin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bakan Bayraktar açıkladı! Kış saati uygulamasına geri dönülecek mi? Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı açıkladı Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete’de Sur canisi Semih Çelik babasına sormuş: Seni nasıl öldüreyim?