Nio’nun üretimi çip darboğazından etkilenecek

Çin’li elektrikli araç  üreticisi Nio, çip sıkıntılarının üretimi azaltacağını duyurdu.

Haber Merkezi |

Çinli elektrikli otomobil start-upı Nio, global çapta çip sıkıntısının kendilerini ikinci çeyrekte daha az otomobil üretmeye zorlayacağını açıkladı.

COVID-19 salgını sırasında elektroniğe olan yüksek talep ve son derece uzmanlaşmış yarı iletken tedarik zinciri üzerindeki ABD-Çin ticaret gerilimlerinin baskısı, çip üretiminde sipariş stokunun birikmesine katkıda bulundu.

Çin merkezli Nio'nun bu tür indirimleri duyurmasıyla sonuç olarak büyük otomobil üreticileri üretimi kısmak zorunda kaldı.

Şirketin kurucusu William Li, şirketin Şubat ayında çeyreklik üretim kapasitesini daha önce 7.500'den 10 bin araca çıkardığını söyledi.

Ancak çip ve batarya kıtlığının Nio'nun ikinci çeyrekte 7.500 seviyesine geri dönmesi gerekeceği anlamına geldiği belirtildi.

Kaynak: Matriks

Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? Erdursun açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Dünyanın en zengin adamıydı: Serveti 9 ayda 30 milyar dolar eridi! Ekrem İmamoğlu'ndan 'ahmak davası' açıklaması: Tam bir sefillik 'Devlet büyükleri Togg’u neden makam aracı olarak tercih etmiyor?' İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor