ABD’nin dev bankalarının kârları beklentileri aştı

ABD’nin büyük bankaları bilançolarında beklentileri aştı. ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan Chase, üçüncü çeyrekte analist beklentilerinin üzerinde kâr ve gelir açıkladı. ABD’deki dördüncü büyük banka olan Wells Fargo’nun net kârı gerilese de hisse başı net kârı beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Haber Merkezi |

ABD'de 2024 yılının üçüncü çeyrek dönemine ilişkin bilanço dönemi bugün başladı. Bugün ABD'nin en büyük bankası JPMorgan Chase ile birlikte bir başka büyük banka olan Wells Fargo'nun da mali tabloları açıklandı.

JPMorgan’ın kârı ve geliri beklentileri aştı

JPMorgan’ın piyasaları etkilemesi beklenen finansal sonuçları açıklandı. Wall Street analistlerinin hisse başına 4,01 dolar kâr beklentisine karşılık JPMorgan hisse başına 4,37 dolar kâr elde etti. Net kâr 12,9 milyar dolar oldu.

41,63 milyar dolar gelir beklentisine karşılık JPMorgan'ın üçüncü çeyrekte geliri 43,32 milyar dolara çıktı.

Banka, üçüncü çeyrekte kredi zararları için 3,1 milyar dolar karşılık ayırdı.

JPMorgan, Fed'in 2022'de faiz oranlarını artırmaya başlamasından bu yana rekor net gelir rakamları yayınlayarak yükselen faiz ortamında başarılı oldu.

JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, "Olağanüstü güçlü bir bilançoya sahibiz" dedi.

Wells Fargo da yukarı yönlü sürpriz yaptı

Wells Fargo da hisse başına kazanç beklentilerin üzerinde sonuçlar açıkladı. Bankanın üçüncü çeyrekte kaydettiği hisse başına kazanç 1,42 dolar oldu.

ABD'nin en büyük dördüncü bankası olan Wells Fargo, 30 Eylül'de sona eren üçüncü çeyrekte 5,11 milyar dolar net kâr açıklarken, geçen yılın aynı döneminde 5,78 milyar dolar net kâr açıklamıştı.

Şirketin, çeyrek gelirleri de 20,37 milyar dolar oldu.

Wells Fargo'nun net faiz gelirinde düşüş bekleniyordu

Analistler, San Francisco merkezli banka için önemli bir kârlılık ölçüsü olan net faiz gelirinin düşmesini bekliyor. Wells Fargo, bir önceki dönem yılın tamamı için görünümünü düşürdü ve net faiz gelirinin yüzde 8 ile 9 arasında düşmesini beklediğini açıkladı.

Wells Fargo'nun üçüncü çeyrekte bir yıl öncesine göre yüzde 23 düşüşle 4,43 milyar dolar kar bildirmesi beklenirken, gelirin ise biraz düşeceği öngörülüyordu.

Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları