İstikbal, yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor
İstikbal Mobilya, yeni yatırımların sağlayacağı ivme ile 2022’yi yüzde 50 büyüme ile kapatmayı hedefliyor.
Haber Merkezi |Hilal SÖNMEZ / KAYSERİ
İstikbal Mobilya, robotik içerikli full otomatik, panel mobilyada yoğun kullanılan delik işlemlerini yapacak bir hattı devreye almaya hazırlanıyor. 2021’i önceki yıla göre yüzde 40 büyüme ile kapatan marka, yeni yatırımların sağlayacağı ivme ile 2022’yi yüzde 50 büyüme ile kapatmayı hedefliyor.
Ürün gamı, üretim kapasitesi ve marka değeri ile sektörünün lideri olan İstikbal, yurtiçinde 81 il ve 340 ilçede toplam 650’nin üzerinde, yurtdışında ise 60 ülkede 170’in üzerinde bayi ile müşterilerine ulaşıyor. Oturma grubu, yemek odası, yatak odası, çocuk ve genç odası, yatak ve baza üreten marka, yakın zamanda bahçe mobilyalarını da ürün gamına ekledi. Talebi karşılamak için bir günde 2 bin 750 kanepe, bin 250 koltuk, 3 bin 600 baza, 3 bin 750 yatak ve 17 bin metrekare panel mobilya üreten İstikbal, 2021yılını yüzde 40’a yakın bir büyüme ile tamamladı. 2022 yılını ise yüzde 50 büyüme ile kapatmayı hedefliyor.
Online satış sistemi devreye alındı
Mayıs ayı itibariyle markanın satışlarına ilave katkı sağlayacak ve bayilere ilave tüketici portföyü kazandıracak online satış sitesini de faaliyete geçirdiklerini aktaran Yörük, “Müşterilerimiz güncel teknolojiye uygun hazırladığımız yenilenmiş istikbal.com.tr üzerinden alışveriş yapabilecekler, online kampanyalarımızdan haberdar olabilecekler” diye konuştu. İstikbal’in yurtdışında mağazalaşmış en büyük Türk mobilya üreticisi olduğunu belirten Yörük, dünya pazarında markanın daha etkin olmasına yönelik çalışmalarında devam ettiğini söyledi. Pandemi döneminde evde geçirilen süre arttığı için tüketicilerin mobilya yenileme talebinin de hızlandığını söyleyen Yörük, sektörel anlamda da, “Geride bıraktığımız pandemi döneminde evde geçirilen sürenin artması ile tüketicilerin ciddi anlamda mobilya yenileme talepleri oluştu ve bu durum sektöre olumlu yönde katkı sağladı. Bununla birlikte özellikle yine pandemi döneminde tüm dünyada hissedilen navlun fiyat artışı, hammadde erişim ve detarik problemleri, pozitif vakalar dolayısı ile yaşanan iş gücü kaybı gibi olumsuzluklar dolayısı ile maliyetlerde yukarı yönlü dalgalanmalar yaşandı” değerlendirmesinde bulundu.