'Isı pompalarına ilgi artıyor'

Isıtma-soğutma süreçlerinde kullanılan, ekonomik ve verimli çözümler sunan ısı pompaları giderek yaygınlaşıyor.

Isı pompası ürünleri, yenilenebilir enerji kullanılarak, ısıtma-soğutma-sıcak su elde etmek için en verimli sistemler arasında sanayi tesisleri başta olmak üzere, turizm işletmeleri, Avm’ler ve konutlar ısı pompasına yoğun talep gösteriyor. Kısaca, ısı pompaları, doğalgaz ithalatının bağımlılığından kurtulmak ve cari açığı azaltmak için, yenilenebilir bir ısıtma ve soğutma teknolojisidir. Bu nedenledir ki, Avrupa ülkeleri ve Amerika’da yüzde 60’ın üzerinde yaygın olarak ısı pompası kullanılıyor.

Isı pompaları, yüzde 70 oranında verimlidir

Isıtma-soğutma elde etmek için kullanılan, ekonomik ve verimli sistemin ısı pompası olduğunu ifade eden Canovate Enerji Sistemleri Genel Müdürü Rıfat Kayapınar, Yenilenebilir enerji kaynağı olan toprak, su veya havadaki mevcut ısıyı değerlendirerek çalışan ısı pompaları, standart iklimlendirme cihazlarından %70 oranına kadar ulaşan daha az bir maliyetle, ısıtma-soğutma ve sıcak su ihtiyacını karşıladığına işaret etti.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer