“İnci Deri'nin satışı için görüşmeler sürüyor”

İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, markalarına yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli kuruluşların bilgisi olduğunu fakat henüz kesinleşen bir şey olmadığını söyledi.

Osman KILIÇ

İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, markalarına yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli kuruluşların bilgisi olduğunu fakat henüz kesinleşen bir şey olmadığını söyledi.
Marka hakkındaki iddialara ilişkin DÜNYA’ya konuşan İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, iflas haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kızıltaş, “Markamıza yurtiçinden ve dışından ilgi var. Bazı temaslarımız da oluyor ancak henüz netleşen bir durum söz konusu değil” değerlendirmesinde bulundu. Deri sektörünün köklü firmalarından 104 yaşındaki İnci Deri’nin sahibi Ali Murat Kızıltaş kamuoyundaki iddialarla ilgili DÜNYA’ya konuştu. İnci Deri’nin asırlık bir marka olduğunun altını çizen Kızıltaş, “Markamıza yurt içinde ve yurt dışında çeşitli kuruluşların ilgisi bulunuyor. Bazı temaslarımız da oluyor ancak henüz şekillenen, netleşen bir durum söz konusu değil” diye konuştu. Kızıltaş şöyle devam etti: “Perakende sektörünün pek çok başka oyuncusu gibi biz de gelecekteki süreçte Türkiye’nin yeni ekonomik koşullarına uygun bir strateji belirlemek için çalışıyoruz."

“Hakkımızdaki iddialar tamamen asılsız yasal süreç başlattık”

Kendilerine yönlendirilen ithamların önemli bir kısmı ile ilgili yasal sürecin başlatıldığını söyleyen Kızıltaş, “Bu iddialarla ilgili olarak avukatlarımız hukuki zeminde gerekli çalışmayı yürütüyorlar. Şu an için bu iddiaların tümüyle mesnetsiz dedikodulardan ibaret olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Kızıltaş, İnci Deri ile ilgili yayılan iflas haberlerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak “Kesinlikle iflas gibi bir planımız yok. 104 yaşını devirmiş bu markayı yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Sürecin ekonomideki olumsuzluklarla bağlantılı olduğunu ifade eden Kızıltaş söyle konuştu: “Ekonomik olumsuzluklar ilk olarak perakende sektöründe hissedilir. Hemen ardından bu olumsuzluklar üreticilere de yansır. Bir dönem uygun finansman ile sektörün hazır olmadığı ölçekte büyümeler yaşandı. İlk etkileri ayakkabı segmentinde göze çarpsa da bu kontrolsüz büyümeler silsilesi sektörün bütün kollarını etkiledi. 2018 yılındaki kur artışı sonrasında kiralarda ve ürün maliyetlerinde büyük bir artış söz konusu oldu. Bu artış tüketiciye yansıtılamadı ve aradaki yüzde 20’ye ulaşan fark perakende sektörü tarafından karşılandı. Perakende sektörünün yaşadığı sıkıntılar büyük ölçüde bu gelişmeler ile tetiklendi ve ne yazık ki devam ediyor. Sektörün olabildiğince kontrollü şekilde küçülmeye başladığını gözlemleyebiliyoruz ki bunun süreceğini öngörüyorum.”

“Marka haklarımız teminat altında ama tüzel kişilere kullandırılabilir"

İnci Deri'nin başka markalarla ortaklık yaparak yoluna devam edeceği iddiasını yorumlayan Kızıltaş, “İnci Deri’nin mevcut yapısın

da, kendi mağazaları dışında, 2010 senesinden beri franchise olarak işleyen bayileri var. Bu eski ve yeni bayiler, İnci marka ürünlerin yanı sıra başka markaları da satabilme konusunda haklara sahipler. Ege ve Güneydoğu Anadolu’da yoğunlaşan bazı bayilerle yıllardır devam eden işbirliğimiz var ancak iddia edildiği türden bir ortaklığımız bulunmuyor” diye konuştu.

Marka kullanım haklarımız yurtdışı kredilerin yeniden yapılandırılması çerçevesinde bir kuruluş tarafından teminat altına alındığını aktaran Kızıltaş, “Bu kuruluş, anlaşma kapsamında markamızı Türkiye’de doğru iş modeliyle hareket ettiğine inandığı tüzel kişilere kullandırma hakkına sahip. Bu tüzel kişilerden biri de temsil ettiği diğer markayı da markamızla birlikte fasadında kullanıyor” şeklinde konuştu.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer