İleri Kalıp Tasarım Mühendislik gazlı yay üretimine başladı

2009 yılında bir mühendislik firması olarak kurulmasına karşın 2015 yılında bünyesine imalat atölyesini katarak üretim de yapan İleri Kalıp Tasarım Mühendislik, kalıp imalatında sıkça kullandığı gazlı yayları kendi bünyesinde üretmeye başladı.

Ali Şahin |

ALİ ŞAHİN/BURSA
Türkiye’de kurulan ilk tasarım ofislerinden birisi olan İleri Kalıp Tasarım Mühendislik, aynı zamanda bünyesindeki atölye ile de kalıp imalatında önemli bir rol üstleniyor. Bursa’da 2 bin metrekaresi kapalı 3 bin 800 metrekarelik alanda üretime devam ettiklerini belirten İleri Kalıp Tasarım Mühendislik Genel Müdürü Yavuz Moran, “Başlarda sadece bir mühendislik firması olarak çıktığımız bu yolda şu anda birçok parçanın üretimini yapıyoruz. Türkiye’de bilinen birçok üretici ile aynı anda çalışan nadir firmalardanız. Kaliteli tasarım ve üretim süreçleri sunuyoruz, hem bir fabrika hem de tasarım merkezi olarak çalışıyoruz. Genel olarak Tier1 dediğimiz ana üreticilere çalışıyoruz. Seri imalat konusuna çok girmiyoruz. Mühendislik gücümüz ile müşterinin talep ettiği kalıpların imalatı her zaman öncelikli işimiz” ifadelerini kullandı.

“Kendi kalıplarımızda kullanıyoruz”

Kalıp üretimi konusunda en çok ihtiyaç duyulan parçalar arasında bulunan gazlı yaylar konusunda piyasada oluşan boşluğu kullanmak ve kendi üretim süreçlerini hızlandırmak adına imalat çalışmalarına başladıklarını belirten Moran, “Gazlı yayların, piyasada zaman zaman temininde sıkıntı yaşanan bir parça olduğunu söyleyebilirim. Yerli imalatçılar olmasına rağmen genellikle de ithal olarak kalıplarda kullanılıyordu. Biz de ürün geliştirme sürecine dahil ederek kendi markamız ile üretmek için çalışmalara başladık. Gerekli testleri ve sertifikaları alan ‘Moran Gas Springs’ markası ile tescil edilen ürünümüzü şu anda kendi kalıplarımızda kullanıyoruz. Bu ürünler konusunda da şu anda bir seri imalatımız yok ama 2024 itibarıyla sipariş usulü üretip satışına da başlayacağız. Geniş bir seri olduğu için belki çok kullanılan bazı modellerde stok yapabiliriz ama genellikle sipariş üzerine üretim yapacağız. 150’likten 10 binlik olan modele kadar İSO ve Powerline olmak üzere iki farklı seride üretimleri gerçekleştiriyoruz. Bu sayede çok daha fazla kalıpta kullanılabilecek bir ürüne sahip olacağız. Gazlı yaylar konusunda 2024 itibarıyla proje zamanlarında 3-4 firmanın ihtiyacını karşılayabilecek kadar bir üretim kapasitesine sahip olacağız” dedi.

Listede 3 Türk şirketi var! Dünyanın en büyük savunma şirketleri belli oldu: Türkiye bakın kaçıncı? Finansal performansın anahtarı: Dupont analizi Trump'ın zaferi Ripple'a yaradı! En büyük üçüncü kripto para oldu Altın fiyatlarında kritik eşik! İslam Memiş "altında bu rakamı görürseniz ucuz" diyerek uyardı Forbes açıkladı: İşte Türkiye'nin en zengin 10 iş insanı.. 125 bin TL'nin 1 aylık faiz getirisi ne kadar? İşte banka banka güncel oranlar...