Honda tedarik sorunları sebebiyle ABD ve Kanada’da üretimi askıya alacak

 Honda, tedarik zincirinde yaşanan sorunlar nedeniyle ABD ve Kanada'da tüm üretimi geçici durduracak.

Haber Merkezi | Reuters |

Honda Motor Co tedarik zincirinde yaşanan sorunlar nedeniyle ABD ve Kanada'daki otomobil fabrikalarında üretimi bir hafta durdurmak zorunda kalacak.

Japon otomobil üreticisi, "COVID-19'un etkileri, bazı limanlardaki yoğunluk, mikroçip darlığı ve geçtiğimiz birkaç hafta yaşanan sert kış koşulları" gibi unsurların etkisini dile getirerek, bu sorunlar gelecek hatfa ABD ve Kanada fabrikalarının tümünde bazı üretim kesintilerine neden olacak açıklamasında bulundu.

Honda'dan yapılan açıklamada, "Bir nevi, ABD ve Kanada'daki tüm otomobil fabrikalarımız etkilenecek" denildi.

Honda, üretimin durdurulmasından etkilenecek araç sayısını belirtmezken, "satın alma ve üretim takımları durumun etkisini azaltmak için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Şirket, üretimin askıya alındığı dönemde Honda çalışanları için "kesintilerden etkilenen fabrikalarda çalışma fırsatları devam edecek" açıklamasında bulundu.

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar